Kanelbullar och Älgar och Ett satans år

Grattis på Kanelbullens dag! Jag tog med mig bullar till personalen idag – egentligen hade jag gärna bjudit kunderna också på kanelbullar men det känns lite långsökt att ge bort kanelbullar när vi bor granne med superkondiset Stigs. Och här vill jag passa på och citera Stina Wollter som kommenterat Kanelbullens dag:

“Ät bullen om du vill ha bullen. Ät inte bullen om du inte vill ha bullen. Bjud inte på bulle eller sitt inte ihop med bullätare om du samtidigt ska prata om hur dålig bullen är. Då mår alla dåligt och bullens funktion pajjar.” Så enkelt men så svårt för många…

Läser Värnamo nyheter… jag tror att mitt rekord för trafikmeddelanden på radion är sju stycken, enkel resa hem från jobbet förra vintern. Det är klart att det är lite kymigt att just den vägen jag kör varje dag är så olycksdrabbad, men samtidigt så går det ju inte att hålla på och oroa sig över det. Jag har alltid gott om tid på mig när jag kör och jag är koncentrerad på körningen, särskilt i mörker så sitter jag som en rallyförare. Helt ärligt så är jag betydligt mer rädd för de som håller på med sina mobiler medan de kör bil, än för älgar.

Fick också en liten chock när jag helt plötsligt ser att Putin sagt något vettigt. Jag tycker att det slarvas med uttrycket “ekonomisk tillväxt”. Jag ser absolut problemet med att alla ska konsumera mer, och mer, och mer… det är givetvis inte hållbart. Men samtidigt så svalt vi här i Sverige för 150 år sen, och skillnaden mellan dåtidens svält och dagens välstånd är just ekonomisk tillväxt. För dig som vill veta mer om den sista svältkatastrofen i Sverige så rekommenderar jag dokumentären “Ett satans år” som du hittar här: https://www.oppetarkiv.se/video/10083223/ett-satans-ar

Här svälter dock ingen! /K

 

4 kommentarer

 1. Du är så bra, Katta! Läste precis alla dina inlägg, men tänker bara kommentera detta (man vill ju inte ses som en efterhängsen tönt heller). På tal om att svält, så läser jag just nu Svälten (Magnus Västerbro)). Fina grejer, det! Eller, svält är ju inte bra. Förstås. Kanelbullar är bra! Att snusa bebisar i nacken också! Träning för att det är kul är även det en bonus. 👍
  Heja dig!

  1. Joo du måste alltid kommentera! Jag blir så glad när jag får en kommentar! Gulle dig <3 <3 <3

   Är boken dokumentär eller fiktion?

 2. Dels kommenterar jag för du säger att du gillar en kommentar men mest för att säga jag tror du kommer att ha en del intressant att säga. Tack för tipset ”ett satans år ” som jag kommer att kolla på nu.
  Må du leva !

  1. Vi läste ju såklart i skolan om den tiden, men fokus var på själva utvandringen och inte så mycket varför… jag fattade inte hur illa det faktiskt var förrän i vuxen ålder. Helt otroligt att det inte är längre sen.
   Kan rekommendera filmen “Hidden figures” av samma anledning – alla vet väl att USA varit rassegregerat, men det är en helt annan sak att se det iscensatt, hur de inte ens kunde dricka kaffe ur samma termos osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *