Bilköer och Spinning och Knyckel i fettvecket

Idag startade jag dagen med ett spinningpass på Träningsfabriken, och eftersom köerna på Österleden (ringled runt Växjö) brukar vara sega så dags så körde jag istället genom stan. Jag funderade lite där vi låg som ett lämmeltåg, hur många väljer varje dag att köra genom stan istället för runt den p.g.a. köerna? Och nä, det är inte bilköer som kan jämföras med t ex Stockholm, men det är ändå irriterande när en sträcka som tar 10 minuter att köra, istället tar 20 eller 25.  Men som sagt, att köra genom stan gick bra så det får vara strategin tillsvidare när jag tränar morgonpass.

Svettiga och goa!

Träningsfabrikens vision är ju att skapa ett ställe där alla vill vara och ingen vill gå hem, och visst kände jag så när jag fick syn på min kompis Calle som också skulle köra spinning! Jag hade ingen aning om att han också tränar där. Vi var såklart coola och satt längst bak i salen. Han visade sig vara ett riktigt proffs med koll på sin maxpuls och rutin på allting.

Själv slirade jag in med håret på ända, spinningskor har jag inte hunnit köpa och vattenflaskan glömde jag hemma. Så blir det ibland när man älskar att snooza och allt löste sig såklart ändå! Catrin som var instruktör för passet fanns på plats för att hjälpa till med pulsklocka, som jag faktiskt aldrig använt under spinning förut. Hon sa att den ska sitta tajt precis under sport-bh:n, och jag tänkte i mitt stilla sinne att hur skönt blir det när man sen sätter sig på cykeln och lutar sig framåt och pulsklockan knycklas in i fettvecket? Men den kändes faktiskt inte alls. Fick en flashback till Släng dig i brunnen när Lennie Norman skämtade om en kvinna som fastnat i tullen då hon försökt att smuggla knark mellan bilringarna. Han stod på scenen och skrynkade ihop sin obefintliga mage, “fan man får ju in en 4-5 treo här”, haha! Är du också en av oss som spelade in Släng dig i brunnen på VHS och fortfarande kan citera komikerna?

När vi var klara så tog Calle bara en liten paus, sen körde han vidare med ett cirkelträningspass! Jag hade SÅ gärna hängt med på det också men var tvungen att köra hem och kasta mig i duschen. Att maken har semester och glatt vinkade av mig i morgonrock när jag körde iväg till jobbet sen, ja det gjorde ju inte heller under för arbetsmoralen, hehe. Jobba jobba jo-obba! /K

 

8 kommentarer

  1. Hoppas du fick feeling för pulspass på inomhuscykel för då kan vi ju slå två flugor i en smäll och både umgås och träna ihop😃👍🚴‍♂️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *