Blondinbella och Trump och Frulle på Donken

Läser ni bloggar? Alltså jag menar, utöver den här som ni uppenbarligen läser just nu, hehe. Jag brukade följa ett antal bloggar förr men tycker att det blev så trist när bloggar blev big business och det bara blev mer och mer fasad och ljug i folks inlägg. Jag läser fortfarande några bloggar sporadiskt men den enda som jag är inne på regelbundet är Bloggbevakning och den hittar du här: https://bloggbevakning.se/

Hur knäppt det än låter så är det alltså en blogg om bloggar! Camilla Gervide som driver bloggen skriver om högt och lågt som försiggår på stora bloggar, och är duktig på att avslöja rena lögner vilket kan vara väldigt underhållande. Hon är en fena på att leta rätt på statistik och en som blivit tagen med byxorna nere är Isabella “Blondinbella” Löwengrip, som nyligen tvingats erkänna att hennes egna uppgifter om 1,5 miljoner läsare är helt uppåt väggarna, och att det snarare rör sig om 265 000 läsare. Den här uppgiften om 1,5 miljoner läsare har hon alltså använt officiellt för att få reklamjobb osv, och sannolikt så finns det stora aktörer bakom kulisserna som är förbannade och känner sig lurade.

Isabella Löwengrip. Jag är ingen sån där tönt som letar fram en dålig bild på henne för att vara elak utan jag väljer en fin pressbild.

Jag tycker att Blondinbella är en fascinerande typ, hon är vår egen lilla Trump kan man säga. Hon skapar sin egen verklighet som inte har så mycket gemensamt med den vi andra lever i, och så kör hon det stenhårt utåt. Och det är väl inte så ovanligt i sig, det ovanliga är att så många köpt det, precis som med Trump. Jag såg ett gammalt klipp med honom när han kom ut från en rättssal där han precis förlorat. Han fick en mick i ansiktet och sa att rättsprocessen varit en stor framgång och att utfallet blev bättre än vad han nånsin kunnat hoppas på. Och så har han ju tagit sig fram, bara blåneka till allt negativt och haussa upp sina egna framgångar.

Det som känns mest trist med Blondinbella är att hon och kollegan Pingis Hadenius var helt inne på kvinnor och ekonomi för några år sen. De skrev böcker om hur kvinnor kan bli ekonomiskt självständiga och peppade kvinnor att sluta lägga pengar på skit och istället prioritera ett bra sparande. De hade budskapet att aldrig spendera pengar man inte har, att man aldrig ska skämmas för att man inte har råd med en viss bil eller väska, och jag tyckte att de var så vettiga. Men sen ville Blondinbella bli “världens mäktigaste kvinna” och satsade stort på att expandera sitt skönhetsmärke. Vi som läste fick veta att det gick så himla bra hela tiden och att intresset för hennes produkter i USA var stort. Och nu visar det sig att Blondinbella har kört en total “fake it til you make it” med sin 30-miljonersvilla, sin kock, nanny, make-up artist och stylist. Hon var aldrig så rik/framgångsrik som hon gav sken av och har nu fått säga upp staben och sälja huset, det var bara en fasad som till slut sprack. Och återigen, det är väl inget speciellt med det i sig, men under tiden som den här fasaden upprätthölls så fick hon pris som “Näringslivet mäktigaste kvinna” av Veckans Affärer, hon har varit med på Skavlan och fått sommarprata i P1 (där ingen i redaktionen verkar gjort research före sändning). Hennes lögner har helt enkelt upprepats av henne så många gånger att de har blivit till sanning även i våra största tidningar som gjort hemma-hos reportage och hjälpt till med att understryka hennes framgångar… som alltså mest fanns i hennes fantasi. Och där tror jag att hon och Trump har en sak gemensamt – de ljuger så vågat och så stort att ingen tänker på att det kanske inte är sant, det är liksom för knäppt att ljuga ihop så mycket, man tänker att det kanske kan vara lite överdrivet men inte ren lögn. Och såklart undrar åtminstone jag om de vet att de ljuger, eller om de tror på det själva!

Nu har ju jag inte mer än några hundra läsare i veckan, men för att du inte ska behöva oroa dig för min verklighetsuppfattning så kommer bildbevis på min trashiga frukost här:

Hellre en oglammig verklighet än en glammig fejkvärld! Jag önskar dig en skön lördag. /K

 

 

 

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *