Moderna bilar och Florida och Direktflyg från Växjö

Idag är min bil inne på verkstaden, inte för att jag tror att det är nåt fel på den, utan för att den beter sig i mitt tycke märkligt och jag vill få bekräftat att det är jag som gjort fel så att jag kan undvika det i framtiden. Vid två tillfällen så har jag kommit ut på morgonen till en vidöppen bagagelucka och då kan man ju hålla sig för skratt..! Troligen är det nyckeln som är för känslig för sitt eget bästa, och bagageknappen på nyckeln har troligen tryckts in av misstag när den legat i en ficka eller väska och så har vi inte märkt att luckan gått upp. Så när jag säger att det är jag som gjort fel så menar jag egentligen att det är tillverkaren som gjort felet och jag måste anpassa mig… moderna bilar i all ära men ibland känner jag att de lagt till funktioner som ingen egentligen är intresserad av. En snabb googling visar att jag inte är den enda som stått med bagageluckan öppen och/eller bilen olåst p.g.a en för känslig nyckel. Och jag har absolut haft stunder när jag saknat min Ford Sierra årsmodell 1980 – på den kunde jag byta en lampa själv och den pep inte i tid och otid över föremål i min döda vinkel, backkamera, sensorer bak och fram osv. Det är ett väldigt pipande stundvis även att jag stängt av alla funktioner som går att stänga av. Meen… till skillnad från Ford Sierran så startar den här bilen varje morgon oavsett väderlek. Och den har rattvärme vilket uppväger precis allt krångel faktiskt..! Så vid närmare eftertanke så hade jag inte hellre pendlat till Värnamo i en bil som är lika gammal som jag, öppen bagagelucka eller ej.

Var inte så känslig din lipsill!

På vägen till verkstaden passade jag på att hämta den här försändelsen i Bergsnäs:

Lite grejer från min kompis i Tampa, Florida! Och inut låg bl a det här:

Oklart om han är spydig eller ej, hehe!

Jag och Mike lärde känna varandra när vi båda bodde i Chicago, så han kan allt om bistra vintrar. Där blir det riktig vinter med djup snö och kyla, och han saknar mycket från Chicago men inte kylan. Själv tycker jag väl som de flesta, det är mysigt med minusgrader och snö som kommer och LIGGER KVAR. Slask och ett evigt skottande kan jag vara utan!

Men jag klagar icke! Har en solresa bokad snart. Går in på appen och kollar med jämna mellanrum och idag såg det ut såhär:

Längtar!

Flög för första gången direkt från Växjö flygplats i somras när vi firade midsommar i Berlin. Och jag kände verkligen, vilken grej! Så det blir direktflyg den här gången också. Så smidigt att bara dumpa bilen på flygplatsen (förhoppningsvis med en bagagelucka som håller sig stängd!) och när man kliver av planet är man på plats.

Men tills dess får jag tända värmeljus och mysa som man bara kan när det är minusgrader. Hoppas att ni får en bra tisdag! /K

 

4 kommentarer

  1. Öppna bagaget med nyckeln är den ultimata funktionen som det är svårt att klara sig utan…fråga Micke hur viktig den är nästa gång ni repar😀😀. Själv öppnar jag för hand💪. Men jag älskar min rattvärme😍.

    1. Visst är det fab att kunna öppna med nyckeln MEN det är ju just när man har instrument m.m. i bilen som man kanske inte vill att den får frispel och går upp av sig självt när den står parkerad nånstans..!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *