I döden för dig och Fru Ribbing och Madame Thulin

Som ni vet så bilpendlar jag ju till jobbet, och jag plöjer mycket musik och ljudböcker under tiden. Jag är oerhört tacksam över att leva i en tid där jag kan “läsa” medan jag kör bil! Vissa böcker är så bra att jag nästan blir besviken när jag når mitt mål, och den boken jag läser just nu är en sån. Den heter “I döden för dig” och är skriven av min girl crush Mian Lodalen och Maria Ahlsdotter. Jag ska inte spoila den för er men den handlar om vännerna Nina och Onni som bägge har det tufft både hemma och i skolan. Ibland när föräldrar pratar om sina barns olika bekymmer så tänker jag att de själva har glömt hur det är att vara liten… den här boken är som en tidsmaskin, jag känner verkligen barnens smärta över situationer som jag med varierande lätthet hade löst idag, som vuxen. Och så blir jag påmind om hur många bra vuxna jag alltid haft omkring mig, det är verkligen något att vara tacksam för. Läs den!

En annan, fysisk bok som ligger hemma och väntar, är “Ribbings etikett” av Magdalena Ribbing. Jag var ett stort fan av Ribbing och saknar henne ofta! En del hånar gärna begreppet vett och etikett men de allra flesta regler grundar sig ju i hänsyn, ett koncept som är lite ute numera där individen står i centrum och ingen vill anpassa sig efter andra. Många har väldigt svårt att skilja på det offentliga rummet och sitt eget vardagsrum och det är ju inte alltid så trevligt för omgivningen. Jag fick den här fina boken i julklapp av min personal och kämpar med att spara den till min charterresa strax, öppnar jag boken så vet jag att det är kört och jag kommer att läsa hela så det gäller att inte röra den alls!

Sen har jag fyndat hem den här på Tradera, “Karlar med stil” av Camilla Thulin. Den har några år på nacken men det gör inget eftersom mycket som står i den är tidlöst. Jag ville allmänbilda mig lite på ämnet kostymer osv och nu har jag bättre koll!

En klädkod är något som ofta provocerar, och jag har aldrig fattat varför  faktiskt. Läs Thulins flotta formulering nedan som jag håller med om till 100%:

Och det där är något som Ribbing ofta påminde om, att “en inbjudan är ingen order”. Så om du får en inbjudan med en klädkod eller andra villkor som du inte uppskattar, tacka nej då och lämna plats till någon som blir jätteglad över att ta din plats! /K

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *