Idag fyller jag åååår och Rituals och Kardemummabulle

Idag fyller jag åååår! Ni som är gamla minns kanske gubben i Göta Kanal? Ja idag fyller jag alltså år och det känns prima – jag jämför alltid med alternativet så att fylla år är typ det bästa jag vet. Och när mina nära och kära också fyller år givetvis, enligt samma resonemang.

Jag rivstartade dagen med att gå till tandläkaren och spänna min tandställning och det var ungefär lika roligt som det låter. Dock så är de så himla goa på Tandläkare Wassenius dit jag går, och så är de snabba – något jag verkligen uppskattar hos de flesta och kanske lite särskilt hos tandläkare! Tjopp tjopp så var det klart. Efter det så drog jag till Grand för att hänga på låset och köpa en gemensam födelsedagspresent till mig själv och Wincent (som fyller år 7/9), min plan var att det inte skulle vara så mycket folk på Grand vid 10 och jag hade rätt. Helt ensam kunde jag lulla runt inne på Rituals och sniffa på olika dofter. Efter noga övervägande så slog jag till!

Ni som känner mig vet att jag avskyr onödiga förpackningar och det får man i överflöd på Rituals meeen tjejen som jobbade idag var så bra på alla sätt och vis att inte ens jag kunde med att tvinga henne att strippa alla produkter på papper och plast. Så det blev en jättepåse men är det föllsedag så är det! Ett extra plus för att hon var så otroligt smittrisk-skillad, hon hade koll på läget och det kändes tryggt.

I den här gigantiska påsen ligger det bl a en “doftspridare” som man har hemma. Det är en grunka som man laddar med doftpatroner och sen kan man ställa in hur mycket doft den ska pysa ut och när. Man kan t.o.m styra den via mobilen om man (läs Wincent) orkar sätta sig in i det. Väldigt fiffigt att man kan styra flödet eftersom den kanske inte behöver stå och puffa ut dyr doft när man inte är hemma.

På Rituals får man present om man som medlem shoppar på sin födelsedag, så tjejen frågade om jag var ledig idag när jag fyller år och allt. Och nä, ledig-ledig är jag sällan men som jag sa till henne, jag jobbar ju inte direkt ihjäl mig här. Dock är det månadsskifte och det betyder att löner ska köras och lite annat smått och gott administrativt arbete måste fixas. Men det finns ju olika sätt att jobba på och eftersom det är så lite folk här på Grand så har jag vågat sätta mig i ett hörn på Espresso house.

Idag slog jag till på en kardemummabulle och den är fantastisk! De värmde på den lite före servering och nom-nom!

Och ikväll är det rep med bästa Zebrakings! Vi har repat lika flitigt som vanligt under pandemin trots att vi inte har någon spelning bokad, och det är jag tacksam för. Vi har alltid kul när vi repar och jag tror att det är extra viktigt just i dessa tider att hålla i de där rutinerna som gör oss glada och ger energi. Jag önskar dig en fin tisdag! /K

 

 

 

 

7 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *