The Oaks på Handpappersbruket i Lessebo

Igår hade vi en fantastisk kväll på Handpappersbruket i Lessebo! Jag vet att det låter som en motsägelse för dig som kanske precis som jag genomled obligatoriska besök där som barn, men jag kan säga att som vuxen är det en helt annan upplevelse. Henrik Fagelberg och övrig personal hade arrangerat att “The Snaps Experience”, aka Louise Hoffsten och Tina Ahlin, skulle komma dit och sjunga snapsvisor och vi hade den stora äran att värma upp publiken lite innan.

Louise Hoffsten, Tina Ahlin, Henrik Fagelberg och The Oaks.

Eftersom jag inte är någon riktig influencer så missade jag såklart att ta ett kort på Malte Bohlin som ställde upp och hjälpte oss med lite trummor på en låt! Väldigt flott att ha den typen av kompetens i publiken, bara att ropa upp liksom.

Vi fick med oss handgjorda kort hem, tack för det Fagelberg! Bara kartongen som de låg i var jättefin.

Som ni ser så firade de 300 år förra året! Absurt och väldigt coolt. Sveriges enda kommersiella handpappersbruk faktiskt.

Och i kartongen så låg det alltså handgjorda kort med “lite skog i” eller hur jag ska uttrycka det.

Som gammal postare så älskar jag att skicka brev. Vem ska jag skicka de här finingarna till tros?

Om du också vill spana in bruket och kanske shoppa lite i deras pappersbutik så har de öppet varje dag 10-16. Rekommenderas! /K

 

4 kommentarer

  1. Allt i bruket är så robust!! Det märks att det har flera hundra år på nacken. Järn, pressar, taljor, balkar, G.E.D.I.G.E.T. Så långt man kan komma ifrån mycket av den slit-och-släng-mentalitet som finns hos många tillverkare idag ❤️

  2. Hu för de där obligatoriska straffkommenderingarna man anar att du och andra utsatts för som barn. Lessebo Handpappersbruk vill vara en mötesplats för alla – även barnen -och vi jobbar på att försöka möta både små och stora med värme och välkomnande. Korten du fått kallar vi för barr-papper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *