Det är härligt att cykla och folk får väl tro att jag är en idiot då

Idag har jag varit ledig minsann! På ett sätt så känns det lite meningslöst att vara ledig när jag inte är hemma och t ex kan påta i min trädgård. Skulle gärna gullat lite med mina rosor idag. Men å andra sidan så är det jättelyxigt med lite ledigt när jag är här, så att det inte bara blir jobb liksom.

Jag startade dagen med en fantastisk kopp kaffe som min kompis Stefan gjorde till mig:

Efter det så lade jag mig faktiskt på mitt rum och läste nån timme, och sen tog jag en liten siesta. Sommaren har ju slagit till nu och jag var inte så sugen på att hänga utomhus när solen stod som högst på himlen. Men framåt eftermiddagen när jag vaknade så kände jag mig redo för ett litet äventyr. Butikschef Kristin har nämligen varit generös och lånat ut butikens cykel till mig! Jag gav mig iväg längs strandpromenaden men kom inte många meter innan jag hade munnen full med små äckliga insekter, blää! Men visst, man ska ju ändå inte andas genom munnen när det går att undvika så jag får väl stänga den tänkte jag. Men det hjälpte föga. De fastnade på läpparna och for upp i näsan – vidrigt. Jag stannade och övervägde att vända med en gång, det här går ju inte. Det är väldigt svårt att cykla om man inte får andas. Men så kom jag på att jag hade ju munskydd i väskan! Men… jag kommer ju att se ut som en idiot när jag cyklar runt ensam med munskydd. Är inte jag för gammal för att bry mig om det? Jo. Så jag krängde på mig ett munskydd och kunde sen, ironiskt nog, andas fritt! Jag cyklade och cyklade och det var härligt!

Kanske kommer jag att fylla lådan med blommor och cykla runt i Visby och le milt mot alla barn. Men sannolikt inte.

När jag cyklat så jag fått ont i rumpan så vände jag och cyklade hem igen, och drömde om glass hela vägen. En av säljarna i butiken tog nämligen med mig på glasslunch igår och det gav mersmak!

Christina och jag under gårdagens lunchrast. Jag tog smakerna Polka, Brynt smör, Banoffee och Punschrulle. Polkan var bäst men alla var fabulösa!

Ikväll blir det nog inga större utsvävningar, jag är ganska trött efter allt cyklande och det lutar åt middag på rummet och någon tv-serie på laptopen så att jag är pigg imorgon när vi ska jobba igen! /K

 

 

6 kommentarer

  1. Jag kan verkligen drömma om att cykla i Visby igen. En gång stod jag nästan still med cykeln på en grusväg och vältr (hade inget att göra med en rosé eftermiddag på Kallis…) så jag fick cykeln över mig och ett blodigt knä, redan första dagen på veckan. Och en annan gång lossnade Åzas styre i en nedförsbacke så hon höll på att knäcka både näsa och revben… och jag fick skjutsa henne i ilfart i högklackat till en invigningsfest.

  2. Jag har cyklat runt hela Gotland en gång.. Det var kul. Tog två dar. Och en tredje för Fårö. Nu när jag tänker på det så längtar jag tillbaks. Måste komma ihåg att anmäla mig till Gotland 360 nästa gång det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *