Almedalen är en optisk illusion och när pion-psykosen slår till

Jag har såklart alltid känt till att det finns något som heter Almedalen, och sett på tv varje år en massa politiskt ståhej därifrån. Men jag har alltid antagit att Almedalen varit en ort, eller åtminstone ett område eller en förort. Men det är en… plätt. Det känns som Spetsamossen ungefär, eller Millans och Martins trädgård. Scenen är väl som den i Linnéparken kanske. Och nu menar jag inte att dissa Almedalen, jag dissar snarare min egen allmänbildning, och kanske mest av allt är jag impad av diverse tv-produktioner som får Almedalen att se ut som ett redigt spektakel – inte där man kommer ifrån varandra och kan ses “vid den norra papperskorgen”.

Almedalen! En fontän i mitten och sen en grässlinga runt där pöbeln i skrivande stund picknickar för fullt. Själv sitter jag på min (inringade) balkong och ser ner på dem i ordets samtliga bemärkelser. Folk med skitfula, overpriced sneakers som pratar högljutt om sitt “kapitaaal” och dricker rosé. Usch.

Wincent vet att jag saknar min trädgård hemma så han var snäll och vallade runt mig via facetime för en stund sen. Plötsligt ser jag nåt som liknar en pion! Vi har många pioner i vår trädgård men inte just där. Kanske har den liksom hittat dit själv? Jag som älskar pioner och jobbar på att göra vår trädgård till ett paradis för insekter blir ohyggligt uppspelt och börjar korsförhöra stackars Wincent om huruvida det ÄR en pion eller inte. Solen gassar både hemma och här och jag ser inte på min lilla mobilskärm. Wincent kan inte heller se om det är en pion, tydligen hjälper det inte att jag höjer rösten och frågar många gånger, och jag börjar tjata på honom att han ska lukta på den. Luktar den som en pion? LUKTAR den som en pion?! nästan vrålar jag i luren. Wincent luktar lydigt och konstaterar att den doftar… “ja den doftar lite blomdoft”. Mhm. Det verkar som att mysteriet får vänta på sin upplösning tills jag kommer hem.

Jag har gått förbi den botaniska trädgården några gånger, jag måste se till att ta mig en närmare titt på den innan jag åker hem. Det ser onekligen spännande ut när jag spanar över staketet.

Coolt eller hur? Ser ut som att det är gjort av girlanger!

Nu ska jag dra mig inåt i sann svenne-anda innan mina nya rumsgrannar kommer hem och jag blir tvungen att byta några ord. De är jättetrevliga men jag är 99% säker på att jag hörde dem mata kajorna från sitt frukostbord imorse, samma skabbiga kajor som vi har problem med hemma nere på byn. Och det är ju allmänt känt att de som matar kajor på balkonger och uteserveringar har en mycket, mycket låg intelligens och dem ska man inte beblanda sig med om det går att undvika.

Jag avrundar med en random bild från en kyrkogård som jag tog när jag var här förra rundan.

Ser ni den? Natti natti. /K

 

 

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *