Stephen King i skogen och lamm smakar inte kofta

Idag har jag varit ute och vandrat större delen av dagen i ett naturreservat här på Gotland. Vilken upplevelse! Fantastiskt vackert även om det tog en ände med förskräckelse…

Men dagen började bra med sovmorgon, och sen brunch på Själsö bageri vilket Kristin rekommenderat. Och det visade sig vara ett supertips! Jag är ju inte så glad i lamm, har främst ätit lamm hos mina judiska vänner och då har det varit klassikern lamm och myntasås. Och jag äter alltså vad som bjuds, men det är ingen favorit hos mig och inget jag nånsin skulle ställa mig hemma och laga själv. Men så tänkte jag att jag måste ju testa lamm när jag är här på Gotland, och jag passade på när jag var på Själsö och beställde in en macka med rökt lamm, chevrékräm, honung och valnötter. Det visade sig vara nåt helt annat och den mackan levde inte länge!

En grym kardemummabulle slank ner också, så här på kardemummabullens dag! Helt i klass med kardemummabullarna på Bröd & Sovel.

Och utsikten var det inget fel på heller.

Efter maten strosade jag ner till hamnen en sväng.

Där hittade jag ett kylskåp med rökta räkor och aioli i..! Det var bara att ta för sig och swisha till numret som satt på väggen bredvid.

Den tar vi, sa polisen.

Sen gled jag bara runt och söndagskörde lite tills jag hittade ett naturreservat. Det såg så fint ut att jag helt enkelt drog åt skosnörena och började traska! Jag hittade en led som gick längs havet, fast högre upp och i skog. Jag spottade gran, tall och ide.

Jag har varit en del i Klippiga bergen i Colorado, och naturen här påminde så mycket om det. Fördelen med Gotland är att man slipper hålla utkik efter björnspår…

Jag klättrade högre och högre, det var så fint att gå där och lyssna på havet som dånade lite på avstånd.

Till slut kom jag upp som till en utkikspunkt, det stod en bänk där och jag slog mig ner och facetajmade lite med Wincent eftersom vi firar 15 år som ett par idag. Jag ville visa honom hur vackert det är här. Men så hände en så märklig grej medan vi pratade – helt plötsligt blev det kallt om benen, temperaturen rasade med flera grader på bara nån minut och dimma kom över mig. Det var som nåt ur en Stephen King-film..! Jag insåg att jag kan ingenting om öväder, men jag visste att jag var långt borta från bilen och bara hade täckning på de högsta punkterna. Jag fick brått att avsluta samtalet och sätta fart tillbaka!

Det skiljer sju minuter på bilderna nedan..!

Det är inte konstigt att Game of thrones-produktionen var intresserade av att spela in på Gotland, det hade säkerligen blivit fantastiskt. Men vad jag förstår så krävde Sverige, till skillnad från de andra länderna som var påtänkta, att de skulle betala en massa skatt och avgifter och skit. Vad trött jag blir. Jag tänker fördomsfullt att de som tog beslut om det säkert inte ens visste vilken serie det var..!

Som ni ser så överlevde jag det hastiga väderomslaget, jag fick även dagens ranson av motion i och med den raska språngmarschen tillbaka. Är det nån som kan förklara för mig vad som hände, hur kan det skifta så snabbt? Limpan? /K

 

 

2 kommentarer

  1. Spännande! Älskar när vädret gör att man känner livet i sig (eller att man känner sig dödlig…eller bara mänsklig…?) Motsägelsefullt, eftersom jag ju inte är någon “stor fan av livet”…Men det är något med oväder som tilltalar mig!
    Sjukt fina bilder, och det låter som du får ut det bästa av det som Gotland har att erbjuda….! <3
    Beträffande "Game of Thrones" så tycker jag de kan lägga ner…..! 😉 😀 😀 hahahhaaa…..Massa kramar! Och grattis på er dag! <3

    /Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *