Träning och trans och Kian Sigge

Jag har haft en idé ett tag, nämligen att jag skulle ta mig i kragen vad det gäller min träning och vad jag äter. Det är inte så att jag inte rör på mig och/eller bara äter skräp, men för mig och min kropp så springer det snabbt iväg på vågen om jag ofta äter mat som jag inte lagat själv, inte får in mina 10′ dagliga steg osv – och nu har det sprungit iväg så att jag inte kommer i några av mina kläder och jag har knappast råd att köpa en helt ny garderob inför hösten. Jag har ju också gig med Zebrakings inplanerade och det är tufft att sjunga och dansa samtidigt nu när jag är så här tung i gumpen..!

 

Jag och Wincent har myntat termen snockis = snygg tjockis. Jomen visst kvalificerar jag? Iallafall i mina snygga polariserande solglasögon som jag fyndade på Synsams online-rea i somras.
Och när man ska dra igång såna här projekt så är det ju lyckosamt att jag har ett fantastiskt nätverk vad det gäller just kroppen! Det är faktiskt spektakulärt när jag tänker efter. Jag har alltså nära vänner som håller på med zonterapi, massage, KBT, reiki, kostlära, galna sporter på elitnivå, psykologi, mental träning och mycket mer. Det är bara att plocka ur buketten vad jag behöver när jag behöver det, och jag är oerhört tacksam för det.
Jag vet dock att det kommer att bli jobbigt att komma igång, det är det alltid när jag slackat ett tag. Jobbigast är dock inte träningen för mig utan mat-preppandet. Planera, skriva listor, handla hem, göra matlådor osv. Jag kan säga att jag kände mig väldigt hemma i Frankrike där många går ut på lunchen och köper sig en perfekt persika, ett nybakat bröd och nån liten god yoghurt, det är egentligen min grej att leva lite mer i nuet när det gäller mat. Men nu får det bli lite mer storkok och struktur med matlåda.
Jag skrev till min vän Kian Sigge på messenger och bad om hjälp. Jag var lite lätt salongsberusad mitt i veckan vid tillfället, men lyckades ändå bli godkänd som klient och nu har det landat ett upplägg i mailen som är gjort bara för mig enligt mina önskemål.
Ni som känner mig tänker kanske, men du kan väl lägga upp din träning själv eller? Och jo, självklart kan jag det. Jag har gjort det så många gånger åt andra, men jag känner mig själv och vet att jag får ett bättre resultat om jag:
1. Betalar en kännbar summa (snål smålänning ni vet, inget får förfaras!)
2. Måste rapportera löpande till någon, och jag vet att Kian vill ha rapport varje söndag.
3. En annan persons engagemang kan inte överskattas, det kan göra susen när mitt eget dippar – som det såklart kommer att göra från och till.
4. Trots att jag vet mycket så är jag endast en amatör, och Kian är ett überkompetent proffs vilket är bra om jag under resans gång t ex skulle åka på någon typ av skada.
Kian Sigge, bild skamlöst snodd från hans fb. Jag älskar linnet från Styrkelabbet, haha! Kians humor i ett nötskal.
Den största anledningen till att jag valde just Kian för just detta, är att just nu vill jag träna på egen hand och inte behöva passa några tider med en PT (personlig tränare), och Kian är van vid och skicklig på att jobba runt klienters olika begränsningar. Tyvärr så anar jag att denna kompetens delvis uppstått av en sorglig anledning. En del av Kians klienter är transpersoner eller på något annat sätt avvikande i könsuttryck, och för denna grupp är det inte alltid ett alternativ att träna på gym omringad av främlingar, av uppenbara skäl. Jag brukar säga att transpersoner är den sista minoriteten som det är fritt fram att skratta åt öppet, särskilt om det är en transkvinna för “en man i klänning” eller peruk är ju såå roligt HAHAHA TITTA PÅÅ HAN! Jag följer t ex @Mikaelikjol på instagram (tror inte att han är trans men han har skägg och trivs i klänning och högklackade skor) och vissa dagar vill jag avfölja honom för jag pallar knappt att läsa hur elaka främmande människor är mot honom så fort han sticker näsan utanför dörren. Folk pekar, skrattar och är hotfulla i grupp på ett sätt som gör mig helt förfärad. Och så sänder jag en tacksam tanke till min mamma för jag tänker att de här människorna har inte haft någon som lärt dem hur man uppför sig bland folk. Om mamma Berit kom på mig med att öppet håna en person med avvikande utseende så… ja jag vet inte vad hon hade gjort men spontant så känner jag att jag nog hade fått stå upp och skriva det här inlägget.
Så om du är en person som av någon anledning inte känner dig bekväm på typiska träningsanläggningar och kanske hellre tränar hemma i vardagsrummet eller utomhus, eller har andra mål med din träning än vad som är norm idag, eller “bara” är på jakt efter en väldigt kompetent PT, då kan jag varmt rekommendera Kian Sigge. Du hittar Kian på TransForm och hemsida med info och kontaktuppgifter hittar du här: https://www.transformtraining.se/om-oss/kian-sigge-1399770
Jag önskar er en skön söndag! /K
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *