Valdag och Izakaya Moshi och Visby

Idag är det valdag! Jag brukar förtidsrösta långt i förväg men den här gången så röstade jag faktiskt inte förrän igår, det har bara inte blivit av. Anledningen till att jag gärna röstar så fort jag får är att jag förr i tiden jobbade med att just ta emot röster, och det var inte ovanligt att folk tvingades rösta med hjälp av ombud (=ett väldans krångel) för att de blivit sjuka eller skadat sig i nån olycka som gjorde att de inte kunde ta sig till vallokalen när det väl var valdag. Så jag tar gärna det säkra före det osäkra och får iväg min röst direkt..!

Sen vi kom hem från Mexico har det varit en jäkla sjukstuga hemma. Wincent blev sjuk på vägen hem (exakt som förra gången vi var i Mexico för övrigt) och någon vecka senare trillade även jag dit. Förkylning, feber, ja ni vet hur det funkar att vara krasslig. Men i torsdags kände jag mig äntligen tillräckligt pigg för att träffa lite folk så jag och Glenn testade Izakayas nya lokaler!

Servitrisen skrattade högt när hon såg mitt halsband och Glenns keps. Men faktum är att vi inte pratat ihop oss innan, vi är helt enkelt så här kompatibla i vår människosyn.

Maten var om möjligt ännu godare än vanligt, och när notan kom kunde vi också konstatera att besöket var väldigt prisvärt.

Vi åt såklart sushi, och i skålen till höger biff. Jag körde Riesling som vanligt.

Men den godaste rätten var en av de enklaste, och – är det inte ofta så?

Absolut godast var dessa tempur-friterade hericots verts. Jag hade kunnat äta bara det tror jag..!

Men nog känns det fortfarande att jag inte är helt hundra, jag är trött som fasen och har inte gjort många knop under veckan som gått. Men imorgon så jobbar jag på Specsavers i Visby; en av mina absoluta favoriter bland alla uppdragsgivare jag har som konsult – och det ser jag verkligen fram emot! Vi hörs /K

 

 

 

4 kommentarer

    1. Tack! Men varför är det alltid så kallt när jag är här?? Åkte ifrån sommaren på fastlandet till nån slags vår..! Nedköp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *