Bensinpriser och Ruborg och Ljudböcker

Godmorgon! Dags att köra till jobbet… jag bor ju i Växjö men pendlar varje dag till Värnamo med bil. Jag tycker att det funkar jättebra, jag lyssnar på böcker, poddar och musik givetvis. Jag har alltid älskat att läsa men det är först när jag började bilpendla 2017 som jag började lyssna på böcker. Om jag inte gör något särskilt så somnar jag direkt om jag lyssnar på en bok men när jag kör bil så går det bra! Bäst är när en bok är så bra så att jag inte vill komma fram… t ex Alex Schulmans “Bränn alla mina brev” var en bok som var så spännande att jag nästan körde omvägar. Det enda som är surt med detta bilpendlande är bensinräkningen som brukar landa på 4000-5000 kr varje månad. Jag tycker att det är horribla summor faktiskt, för att bilpendla en sträcka som tar ca 45 minuter att köra. I början hade jag ett separat betalkort som jag tog all bensin på, men det var så deprimerande att se den exakta summan varje månad så jag slutade med det, och blandar nu upp bensinkostnaderna med mina övriga kostnader.

Mitt bästa pendlingstips just nu är Ruborgs nya platta, “In it for the long haul”. Den är så skön och en perfekt start på dagen. På morgonen orkar jag inte med spattig musik eller poddar där folk gafflar med varandra, då måste det vara lite klass. Ett annat tips är “Min sanning” på svt play, det är ju ingen podd utan ett tv-program, men det går utmärkt att endast lyssna på.

Se så glad den är.

Och så måste jag ha bra glasögon! I dessa bågar har jag ett kontrasthöjande filter som är perfekt när det är klart/soligt väder dagtid. Du hittar glas anpassade för bilkörning till oslagbart pris i din närmaste Specsaversbutik.

/K

Ps ni behöver aldrig vara rädda för smygreklam på min blogg. Om någon vill betala mig för att jag ska göra reklam inför mina 164 läsare (kollade precis statistiken) så kommer jag definitivt att skryta om det.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *