Skratt på jobbet och Höst och Skeva burkar

Idag har det varit en skrattig dag på jobbet, många roliga personer som besökt min lilla butik. Jag är alltså optiker och att göra synundersökningar är min primära arbetsuppgift. Jag har inte så mycket tålamod alltid, och är inte så mycket för att dalta med vuxna människor, så visst har jag mina stunder när jag funderar över om jag verkligen hör hemma inom service. Men så kommer det en dag som idag och då känner jag verkligen att jag är på rätt ställe! Är du på rätt ställe?

Nu börjar det kännas att det är höst, på gott och ont. Det är mysigt med höst, att tända ljus och dricka te och ta fram snygga stövlar ur garderoben. Men det känns också som att jag får mindre fritid när det blir mörkt så tidigt, dagarna känns så mycket kortare. Mörkret störde mig inte alls när jag var yngre men det börjar komma ifatt mig lite, många äldre som jag pratar med säger samma sak. Det går bra ett tag liksom, sen börjar man längta efter det där huset i Spanien.

Nu ska vi käka lite middag här och sen gäller det att komma i säng tidigt för imorgon blir det en lång  dag. Jag har plockat lite av varje i affären till middag, på Kvantum Norremark där jag oftast handlar är de bra på att märka upp sånt som har kort datum, och i den lådan står jag gärna och rotar lite. Jag tycker generellt sett att vi är så fåniga med mycket sånt. Om du ska äta en viss sak till middag idag, spelar det så stor roll om bästföre-datum är imorgon eller om en vecka? Visst är det viktigt om du ska köpa bröd och några saker till – men för det mesta? Idag fyndade jag den här smarriga osten.

Jag brukar också sikta in mig på förpackningar som är kantstötta, buckliga konserver osv – jag vet ju att ingen annan kommer att köpa dem om de inte får rabatt och tycker att det är synd att de slängs. Här kan ni beundra min skeva saltburk som troligen dimpit i golvet innan jag köpte den.

Perfekt är tråkigt! Go skev! /K

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *