Snillen spekulerar och varför Susanna Becker är min klippa

Igår kväll hade jag förmånen att få åka hem till Susanna Becker och äta middag! Hon driver Specsaversbutik i Karlshamn och är mitt stora stöd i både medgång och motgång. Våra butiker är lika stora (läs lika små) så vi kan dra nytta av varandras månadsrapporter, jämföra och tipsa varandra om förändringar och förbättringar. Sanna – som hon kallas till vardags – ställer verkligen upp i vått och torrt och är en av de där sällsynta som står för vad hon tycker även när inte alla håller med… och så är hon ju snygg, har ett vasst sinne för affärer OCH lagar fantastiskt god mat! Grattis till mig som får ha henne som vän och kollega!

Liite synd var det dock om de som närvarade och jobbar med annat… det är inte jättekul att sitta till bords med fem personer som är oförmögna att prata om något annat än Specsavers, och det var synd att Wincent inte hade möjlighet att följa med igår – de kunde ju pratat om rugby t ex!

Susanna Becker och Stefan Hellerstedt som driver butik i Stenungsund tillsammans med…
… sin skarpa fru Karolin Hellerstedt! Karolin och jag var rörande överens om att alla optiker som journalför grå starr som en ärftlig ögonsjukdom borde sluta med det – för det är det ju inte. Grå starr är en normal åldersförändring som alla får om de bara blir tillräckligt gamla, och om vi gjorde ett bättre jobb med att sprida den kunskapen så skulle inte så många gamla människor går runt och vara rädda för den helt i onödan.
Vi hade också Jessica Pettersson med oss, hon driver butik i Karlskrona. Här med sin darling Patrik Ardevall.

Vi pratade om allt möjligt, vissa problem finns ju bara i enstaka butiker men andra bekymmer råkar alla ut för. Vi var eniga om att det är svårt ibland när kunder inte förstår skillnaden mellan garanti och försäkring, garanti gäller ju inte om glasögonen gått sönder vid en olyckshändelse.

Vad sägs om det här fodralet, överkört av en bil? Glasögonen som låg inuti klarade sig!
Sanna är en fantastisk kock. Vi fick baconinlindad kyckling och grillad spetskål…
.. och en fantastisk sallad och olika smarriga såser som tyvärr inte fastnade på bild!
Karamell-pannacotta med chokladmousse, hallon och nötter.
Och så en kopp kaffe på det! Jag körde ju bil, men snodde åt mig några sniff av romen som de andra drack.
Sannas man Andreas och son Sebastian kanske njöt mest av alla av den goda maten… för inte kunde de njuta av samtalet, hehe.

Tanken var att jag skulle köra hem senast kl 21 eftersom jag hade en bit hem… men första gången jag kollade på klockan var den 22! Tiden bara flög och jag hoppas att vi snart ses igen. /K

 

6 kommentarer

  1. Det är verkligen en fantastiskt stor förmån att ha sådana härliga kollegor. Och det är ovärderligt att en Katta man kan bolla stort och smått med, glädjas med när det går bra och ställa tusen dumma frågor eller få hjälp med formuleringar. Du är en bad ass på att skriva och även om dina inlägg här är en helt annan sak så håller nog alla med om det ❤ Du är amazing vännen ❤

    1. Tack!! Hoppas att vi snart kan ses igen allihop, vi har framtiden för oss och jag får så otroligt mycket energi av att bolla olika grejer med er <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *