Opålitliga SJ och kryddor för snälla människor som gillar bacon

Idag är det knappt lunchdags och jag har redan haft stresspåslag deluxe..! Wincent flyger till LA nu för att gå på mässa, och ska ta tåget till Arlanda. Vi har haft en väldig otur med SJ över åren (jämfört med vänner som aldrig drabbas av försenade/inställda tåg) så numera åker vi inte från Växjö utan vi kör till Alvesta och tar tåget därifrån eftersom det strulat för många gånger på sträckan Växjö-Alvesta. Så Wincent frågade mig om jag kunde köra honom till Alvesta idag så att hans bil slipper stå där när han är bortrest, men just idag hade jag anmält mig till ett 90-minuterspass på Träningsfabriken och de passen är såå roliga! Så vi bestämde att vi skulle chansa på att tåget gick idag, och han skulle således åka från Växjö. Men när jag kom till Träningsfabriken så hade jag blandat ihop det och jag var anmäld till ett vanligt 45-minuterspass. Så när jag var klar med det så messade jag Wincent för säkerhets skull, att jag är klar nu och kan köra dig till Alvesta om tåget krånglar. Fick “JA TACK” till svar, då var det fordonsfel eller nåt sånt och avgångstiden blev framskjuten gång på gång – och ofta så slutar ju det där med inställt tåg. Så då var det raskt upplock som gällde! Befann mig i östra delen av staden och skulle nu in i centrum, vilket jag undviker eftersom det alltid är avspärrat nånstans och jag har sällan koll på var. Och såklart var det avspärrat just där jag skulle köra, fick dra en lång omväg medan minuterna tickade, men till slut var Wincent och resväska i bilen och vi kunde gasa ut till Alvesta – och vi hann! Puh. Satt kvar på parkeringsplatsen och väntade tills jag fick bekräftat att han satt på tåget och att tåget rörde sig. Så nu är optimismen slut, hädanefter är det Alvesta som gäller utan undantag när vi ska åka tåg!

Jag vet inte hur det är med er men ibland upplever jag att människor omkring mig är lätt besatta av bacon, det ska vara bacon i allt och “allt blir gott med bacon!”. Jag tycker också att bacon smakar bra men jag tycker att grisuppfödning i stor skala är skit. Jag tycker att grisar är alldeles för smarta för den där typen av behandling, de är betydligt smartare än hundar t ex och om du föreställer dig att vi skulle kastrera hundar utan bedövning som vi gör med grisar så känns det inget vidare, eller hur? Och när jag kör om gristransporter på 25:an och de tittar ut på mig mellan spjälorna, naken hud i kylan, så blir jag fan lipfärdig. Det är inte okej att behandla grisar på det viset och jag vill inte bidra till det. Och då blev jag såklart nyfiken när jag hittade dessa på nätet!

Inga animalier och ingen tillsatt MSG (natriumglutamat)!

Och som min kompis Andy brukar säga, det folk menar när de tjatar om bacon är ju egentligen den rökta smaken, gris i sig smakar ju typ ingenting. Har du ätit rökta mandlar ihop med din öl på en pub nån gång så förstår du ju vad jag menar för då smakar helt plötsligt mandlarna “bacon”. Det jag menar är att du inte behöver konsumera fabriksgris för att njuta av baconsmak! Jag tycker att dessa kryddor är outstanding för den som gillar bacon men av olika skäl inte vill äta gris, och just nu är det dessutom rea! För dig som blir nyfiken så kan du läsa mer och beställa dem här: https://www.deliciou.com/

Nu ska jag försöka varva ner lite och “starta om” dagen, utan stress! /K

 

6 kommentarer

  1. Ska verkligen prova dessa kryddor. Jag var vegetarian ett år på 90-talet, och då egentligen enbart för jag sett en dokumentär om den vidriga grisindustin.
    Men på den tiden var det så jäkla jobbigt att inte äta kött (eller var jag för mesig?).
    Är något jag har dåligt samvete för faktiskt. Däremot äter jag nuförtiden mer vegetarisk mat än kött.

    Kul blogg👍👍

    1. Tack! 😀 Ja alltså jag äter vadsomhelst om jag blir tillräckligt hungrig, men det här slentriankonsumerandet av fabriksdjur är så himla onödigt när djuren far så illa och det finns så mycket annat mat att äta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *