Ann-Loou Torell och yoga och tårar i hissen

Godmorgon, här kommer en liten lägesrapport från ett soligt Teneriffa! Eftersom vi ju är lediga och vaknar tidigt på mornarna så hinner vi med hur mycket som helst om dagarna utan att stressa. Vi har liksom ingen ambition att hinna med x antal grejer varje dag men ändå så fylls varje dag på. Igår så tog vi sovmorgon, och sen vattengympade vi och efter det så rekade vi vår omgivning lite, letade rätt på närmaste supermarket, ett apotek och helt enkelt utforskade vad som finns precis vid hotellet! Vi hittade en shoppinggalleria och lyckades fynda lite, det är ju alltid kul.

Idag var vi uppe med tuppen och tog en kopp kaffe innan vi skulle yoga, och jag måste säga att jag blev ordentligt överraskad när intstruktören började prata… när man tränar yoga på ett “vanligt” ställe och inte på en yogastudio så brukar det vara ganska ytligt och fokus på kroppen, men instruktören Ann-Loou var oerhört tydlig med att hon ville att vi skulle släppa våra egon och utseendefixeringar! Jag kände direkt att jag kunde slappna av och blundade nästan hela passet, det var så skönt att känna den stigande solen i ansiktet och bara glida med i de olika positionerna och skita i hur det såg ut. Hon fokuserade mycket på tacksamhet och värdet i att inte döma varken sig själv eller andra.  Och det är inte svårt att känna sig tacksam med den här utsikten!

Solhälsning på riktigt!

Eftersom mamma inte yogat så mycket förut så upplyste jag henne om lite “yoga-etikett”, att man visar hänsyn mot andra deltagare genom att hålla en låg profil både före, under och efter ett yogapass. Den som känner sig stressad kan behöva sätta sig några minuter före passet och koncentrera sig på att varva ner, och då ska den få göra det i lugn och ro utan att andra deltagare pladdrar. Och de olika rörelsemomenten kan göra att vissa spänningar i kroppen släpper, och det kan ta sig lite märkliga uttryck, jag har sett folk både gråta och kräkas efter yogapass. Det är inget att blir rädd för utan det är bara skit som rensas ut, på samma sätt som den som är väldigt spänd inte mår tiptop precis efter en massage, men några timmar senare så vänder det och man mår betydligt bättre än före massagen. Och det blev nästan lite komiskt för när passet var slut och vi tog hissen ner så började tårarna trilla på mamma helt utan anledning, precis som jag sagt. Själv hade jag spring i benen och kände mig helt speedad! Yoga kan verkligen få vad som helst att hända!

Världens bästa mamma och världens bästa Ann-Loou!

Det enda som känns lite fattigt är att det inte var lite mer meditation, nu när de har en instruktör som är så kunnig på den biten. Jag gissar att det är hotellet som vill att allt ska vara “lagom”…?

Nu drar vi till stranden! Namaste! /K

Ps/ om du vill läsa om hur Ann-Loou har blivit hjälpt av yoga så hittar du hennes fina och personliga hemsida här https://mediyogaforlife.webnode.se/

 

 

 

7 kommentarer

  1. Ja visst var det en härlig stund! (Hittade hit via Ann-loous insta.) jag skulle så gärna vilja dela den fina bilden du har tagit på oss på mitt instagram. Skulle det vara ok? Jag skriver självklart att det är du som fotat. Kanske har du något instakonto jag kan hänvisa till? Namaste!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *