Insektshotell och jag är en vinkärring fast ändå inte

Wincent var mycket inspirerad häromdagen och hävdade bestämt att han ville att vi skulle ha bikupor i trädgården, för att hjälpa våra vänner bina. Det lät ju fint men jag har i färskt minne när han var väldigt inspirerad och ville odla chili. Det tog inte jättemånga dagar innan jag var ensam chiliansvarig och eftersom jag inte har så mycket tålamod med andras brist på tålamod så åkte plantorna raskt ut. Men visst ska vi hjälpa bina! Vi ska nog inte gå så långt som till egna kupor men lite mer kan vi nog göra. Vi brukar ha bi-bad på altanen om somrarna, en pajform som vi fyller med spelkulor. Sen häller man på lagom med vatten så att bina kan sitta på kulorna och dricka. Vi har också sått lite bivänliga fröer i trädgården, jag gillar att man kan ha en ganska vanskött trädgård numera och hävda att det är för binas skull som man inte rensar så noga..! Win-win.

Och nu har jag varit på Jem & fix och köpt ett insektshotell!

Nu är det ju inte jag som ska bo där men jag tycker att det ser jättemysigt ut!

Det följde med en liten broschyr och jag blev lite tveksam när jag såg att ett av rummen är inredda för att tvestjärtar ska trivas extra bra..? De är ju inte mina favoriter. Men å andra sidan, nu kan jag ju säga “gå till ditt rum!” när jag stöter på en.

Goda grannar?

Om du också är sugen på att köpa ett insektshotell så finns det hur många varianter som helst att välja mellan, och i alla prisklasser. Det här kostade 99 spänn. Och de flesta funkar helt okej MEN de ska helst vara 10-15 cm djupa för att insekterna ska kunna känna sig trygga och trivas ordentligt, och en del hotell är betydligt grundare så välj med omsorg! Sen ska det sättas upp minst en meter ovan mark, och helst skyddat mot sol, vind och fåglar. Det ska bli jättespännande att se om någon vill flytta in!

Den med gott minne kommer kanske ihåg att jag var på Mio nyligen och köpte ett litet bord att ha bredvid tv-fåtöljen. Ett vinbord är det, om sanningen ska fram. Jag dricker inte så mycket vin men jag är väldigt glad i att hälla upp ett glas vin..! Det är ett lite märkligt beteende och jag är tacksam över att Wincent accepterar att jag köper hem vin, häller upp det i glas, smakar på det och sen häller ut resten när det är dags att gå och lägga sig. Men det är något med känslan att hälla upp ett glas vin, svårt att förklara. Och visst blev det fint?

Detta är faktiskt gårdagens vin som jag glömde att hälla ut innan jag gick och lade mig, haha!

Jag har läst på lite olika ställen att Systembolagets försäljning har gått upp på sistone och jag tycker att det är lite oroande. Visst kan man hoppas att det mest är folk som hamstrar. Men många är permitterade från jobbet just nu, många tar ut semester för att stå redo när allt drar igång igen… och det är ju så med alkohol att en högre konsumtion smyger sig lätt på när vardagsrutinerna är lite upp och ner. Var rädda om er! /K

 

4 kommentarer

  1. Bordet är jättesnyggt och blev helt perfekt för vinavlastning! Lite sur att jag inte får ha bikupor, men ett litet insektshotell får väl duga <3

  2. Önskar jag hade någonstans att husera silverfiskarna och myrorna som vi har inomhus… Finns det något hotell för dem tro? Det där med “Gå till ditt rum” vore fantastiskt fint att kunna använda på dem.

    KRAM och tack för ett gott skratt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *