Verandor och V8:or och coola killar

Idag är det lördag! Har ni precis som jag lite extra fritid just nu? Min kalender är väldigt tom med undantag för diverse påminnelser om digitala möten och det känns konstigt. Ni vet när strömmen har gått, och så hinner man tänka “ja då funkar ju inte spisen, då värmer jag i micron istället” innan polletten trillar ner? Lite så är det för mig med all fritid, jag hinner så ofta tänka “jamen då hinner jag ju hälsa på den och den” och så kommer jag på att jag har så mycket fritid just för att vi inte kan ses som vi brukar.

Jag har chattat lite idag med min kompis Diab  som bor i Tampa, Florida. Och då blev vi lite nostalgiska och tänkte tillbaka på resan 2016 när jag och Wincent firade jul och nyår hos honom. Det var avslutet på vår smekmånad innan vi flög hem och det var en underbar resa från början till slut! Jag kommer att skriva lite mer om den framöver och visa lite foton. Men just idag så satt Diab på sin “porch” och drack kaffe när vi chattade, och jag blev så avundsjuk! SOM jag älskade att sitta där! Om jag bygger ett hus någon gång så ska jag absolut ha en veranda ut mot gatan så att jag kan sitta där och spana.

Varje morgon satt jag här och drack kaffe och åt färsk frukt. Och vilken frukt..! Frukt är aldrig godis men oj vad gott det är när den är riktigt färsk, och inte behövt skördas förrän den är perfekt mogen.
och här sitter Wincent första kvällen i Tampa, Diab hade varit på jobbresa och var lite försenad hem från flygplatsen. Vi köpte lite snacks och led inte en minut av att vänta på honom.

Jag lärde känna Diab när vi bägge bodde i Chicago för längesen. Sen när hans föräldrar gick i pension så flyttade de ner till Florida som många andra pensionärer. Det tog inte så lång tid förrän både Diab och hans syster Michelle flyttade efter…! Så nu bor hela familjen där och ångrar egentligen bara att de inte flyttade ner tidigare.

Diab med sin pappa Ben. Min roligaste anekdot gällande de här två var när Diab var liten och hans pappa skulle förklara lite om blommor och bin. “You gotta heat up the pan, before you put in the bacon”, sa pappan. “It’s very important, son. You gotta heat up the pan, before you put in the bacon!” Väldigt bra råd men Diab var för liten så det enda han kunde tänka på var att de är ju muslimer och äter inte ens bacon! Varför pratar pappa om bacon?? Haha!

Ben hade lyxat till det (när han fyllde 80?) och köpt en lite roligare bil som han velat ha hela sitt liv men aldrig unnat sig. Så när vi ätit middag tillsammans på restaurang och blev hembjudna till päronen för en drink efteråt, så började jag som var lite salongsberusad, tjata om att jag ville se den där bilen. Diab viskade till mig att hans pappa gillar inte när andra pillar på hans bil, och att han absolut inte kommer att vilja starta den och varva lite som jag var sugen på, så det vore bäst om jag inte tjatade mer så att det inte blev dålig stämning. Men som de flesta flickor som är uppvuxna på landet så är jag bra på att flirta med gamla gubbar, så med Diab stående som en fågelholk i backspegeln fick jag inte bara pappan att visa oss bilen i garaget och starta upp den, utan också ta mig på en åktur där han verkligen tryckte plattan i mattan så att jag satt som ett klistermärke i sätet..! Diab pratar fortfarande om detta som något av det mest oväntade hans pappa nånsin gjort, och han vill fortfarande veta vad jag viskade i örat på pappa Ben för att få min vilja fram. Men det är en hemlighet, hehe!

“Hej då hörrni! Vi kommer tillbaka om vi känner för det!”

Och nu tänker du kanske, men är det inte konstigt att åka en runda sådär med nån man inte känner? Nej det är det inte för det blir liksom ingen obekväm tystnad. När rutorna är nere och motorn vrålar så hör man ändå inte vad den andra säger utan man bara sitter där och ler mot varandra som två idioter.

Jag avslutar den här nostalgitrippen med ett foto från en annan fantastisk dag när vi besökte ett av alla ölbryggerier som finns i Tampa.

Wincent och Diab dricker öl och är übercoola when doing it. Jag är inte så förtjust i öl utan fick försöka överleva på nån cideröl och friterad mac n cheese som de sålde från en food truck på andra sidan gatan. Jag överlevde.

Nu ska jag städa lite här hemma! Hoppas att du har en bra lördag och får en chans att njuta av solen. /K

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *