Snygga glasögon och min rysligt begåvade brorson

Idag så fick jag ett mess som verkligen piggade upp! Min gitarrist-kompis Richard Olausson har varit på jakt efter nya glasögon ett tag och nu har han varit och beställt nya av mina kollegor på Specsavers uppe på Grand:

Den här kollektionen är i samarbete med Will.I.Am, ni vet han i Black eyed peas? Richard som brukar ha en Rayban clubmaster klär fantastiskt bra i denna båge med artikelnr. 30715448

I början av min karriär som optiker så tyckte jag att det var jättekul att visa bågar för kompisar, men nuförtiden så delegerar jag faktiskt helst bort det om det går… eller rättare sagt, jag väljer noga vem jag visar bågar för personligen. Jag har nämligen ganska starka åsikter om vilka bågar som passar på vem, och det kan lätt feltolkas som att jag vill bestämma vad folk ska ha på sig, vilket jag absolut inte vill. Så de som har skinn på näsan och kan säga nej till mina förslag visar jag jättegärna bågar för, men så fort jag misstänker att de går med på ett bågval bara för att jag säger att den bågen är bäst, så drar jag öronen åt mig. Det blir ju inte roligt för någon!

Med jämna mellanrum så frågar kunder om “regler” för glasögonbågar, vilken färg eller form på bågen som de ska ha med tanke på hårfärg, ansiktsform osv. Jag har ju såklart också fått lära mig en massa såna regler över åren men jag tycker inte att de är konstruktiva alls. Oftast så utesluter reglerna en massa roliga bågar! Det bästa är att bara prova, prova, prova – och ta den eller de som du själv tycker passar bäst! Det är vårt jobb i butiken att se till att bågarna är lämplig för dina glas, att de sitter bra på näsan och vid öronen så det behöver du inte tänka på.

För övrigt så saknar jag min lille brorson 1,5 år förfärligt men jag inser att om vi skulle ses nu så vore det mest för min skull och jag är ju faktiskt vuxen och får vänta till det lämpar sig bättre. Som tur väl är så får jag dagliga uppdateringar om vad han har för sig!

Kurragömma på hög nivå! Vaar är junior..?

Det verkar ju ändå som att han har förutsättningar att klara sig bra här i livet eller vad säger ni? /K

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Yes, håller med om det där att vi kollar att den sitter bra etc och i övrigt finns inga regler.

    Och kompisar som köper glasögon hos en… ibland är det bara jobbigt…. känns så kravfyllt att det i stort sett bara kan gå åt pipan,,,

    Ps extremt snygga glasögonbågar till gitarristen

    1. Ja man vill ju så himla himla gärna att de ska bli nöjda… det bästa är om man kan utgå ifrån en stil tycker jag! Typ “jag vill ha en båge som funkar till kostym och en båge som är åt hippie-stuket” istället för att haka upp sig på vissa färger och former, det blir så väldigt begränsande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *