Min sociala kvot och Tobias Mannerstorm och tjött med tjilli

Jag har vanligtvis inget jättebehov av att umgås med folk på fritiden, jag brukar skylla på att jag har ett så socialt jobb där jag träffar så mycket folk så att den sociala kvoten liksom blir fylld där. Men ibland undrar jag om jag inte bara håller på att förvandlas till en klassisk surkärring, hehe. Vem vet? Oavsett så är det med viss förvåning som jag nu sitter här och längtar ihjäl mig efter lite rejält umgänge! Jag saknar släkt och vänner intensivt och tycker att en ledig helg känns rätt så meningslös när jag inte kan göra kul saker med de jag tycker om. Jag försöker att fokusera på de saker som jag inte kan göra i vanliga fall, men som lämpar sig nu. Och äta måste man ju så varför inte ta chansen nu och stånka ett klassiskt långkok när jag ändå är hemma? Tack vare jagande morbror Erland så har jag finfina råvaror i frysen.

Jag frågade min matkunnige vän Tobias Mannerstorm om ett bra recept på långkok och det kom tvärt!

Tobias Mannerstorm, eller “stor-Tobbe” som han är känd som här hemmavid pga sin ståtliga längd (jag tror åtminstone att han kallas så pga sin längd..!)

Han skickade raskt ett recept på chili och om du gör hyfsat rätt så bör det se ut ungefär så här när du är klar:

Nom nom!

Chili på högrev

1-1,5 kg högrev

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 röda chili

2 pkt valfria avrunna bönor

2 tärningar oxbuljong alt. Oxfond

2 långburkar Murphys Stout eller Guinness Salt och peppar

Smör till stekning

Gör som så:

Hacka löken och skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Fräs lök och kött i en gjutjärnsgryta. När köttet fått fin färg vrid ner värmen till låg medelvärme och tillsätt en av långburkarna samt buljongen och chilin. Lägg på locket och låt puttra under uppsikt ett par timmar. Tillsätt burk 2 samt bönor och paprika, lägg på locket och låt puttra vidare 4-6 timmar till. Smaksätt med salt och peppar efter smak och eventuellt lite cayenne eller torkad chili. Servera med ett gott vitt bröd. Tobias tycker att detta bäst avnjutes med vatten som måltidsdryck, men man kan såklart dricka öl eller vad man vill till. Själv så dricker jag gärna en Corona till (no pun intended whatsoever) med en klyfta lime i, och så öser jag en massa koriander över maten före servering.

Smaklig spis hälsar Tobias!

Jag vet inte vad han gör här riktigt men jag föreställer mig att han tänker på mig. Kanske tänker han på SRF det året vi sov i hans bil? Eller så tänker han på den gången när han somnade i Skövde, stående som en ponny, och vaknade av mitt vackert klingade skratt! Eller så tänker han på hur halt det inte är i skogen. Minnena och valmöjligheterna är många!

Bara hojta om ni vill läsa om nåt särskilt! /K

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *