Zandrah Daun är en vinnare!

Hurra hurra för Zandrah Daun! Hon är vinnaren av det fina Kat von D-kit som tävlades ut i detta inlägg: https://katarinaek.maqt.se/2020/03/13/vem-ar-egentligen-vegetarian/

Här kör vi inte med falsk marknadsföring; konstfackslugg och aggro-tisha! De har inte så mycket tjocktarmscancer men de har stil, veganerna!

För att vara med och tävla så skulle man berätta varför man blivit vegan, och Zandrah blev vegan över en natt när hon fick insyn i hur mjölkindustrin faktiskt fungerar. Dels så tycker jag att det är ett väldigt rimligt skäl, och dels så var hon den enda veganen som deltog i tävlingen! Så gött kan det vara att ha världens minsta blogg – man behöver inte grubbla och svettas över vem man ska utse till vinnare, hehe.

Jag har inte det synsätt som krävs för att bli vegan (jag är inte ens vegetarian, är du osäker på ordens betydelse så klickar du på länken ovan i inlägget och läser min lilla ordlista) men jag har ändå ett gott öga till veganerna generellt sett, och att diskutera och umgås med veganer har påverkat min kosthållning rejält. Jag känner en del föräldrar i min ålder som blir upprörda och tycker att det är jobbigt när tonåringen kommer hem och säger att nu är den vegetarian och/eller vegan – men jag tycker att det är ett mycket sympatiskt drag, att välja att avvika från normen och göra sig besvär för att undvika onödigt lidande.

En annan grej som gör att jag känner gemenskap med veganer är att de som grupp är så utskällda för dumma/farliga/olagliga saker som bara en liten klick av dem håller på med – precis som för oss feminister. Jag tror dock att dessa individer hade kunnat bekänna sig till vilken ideologi som helst, de behöver bara en fana att kunna göra dumma saker under så att de inte behöver ta ansvar själva… det är åtminstone min teori!

Och när jag nu ser att Zandrah har fabulösa ögonbryn så kommer jag även att skicka med prover på lite ögonbrynspomada i olika färger, givetvis är de också veganskt framställda:

Grattis igen till Zandrah! /K

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *