Skadeglädje och människohandel och jag hatar ingen

Ja jag vet att jag sagt att den här bloggen bara ska handla om roliga saker, att vi allihop behöver frizoner från elände och att jag vill att den här bloggen ska vara just en sådan. Men… skadeglädje är också glädje va..?

Okänd glad kvinna som får representera ett antal svenska feminister idag. Delad skadeglädje är dubbel skadeglädje!

Jag inser att det jag kommer att skriva nu inte är särskilt Jesus-aktigt, är du känslig för gottande i andras olycka så bör du sluta läsa här. Jag tar inte ansvar för känsliga själar som fortsätter att läsa när jag har varnat.

Jo. Jag brukar ha medlidande med kändisar i olika skandaler eftersom jag tror att det är fruktansvärt att vara en offentlig person när man fuckar upp. Ingen av oss är perfekt, och vi vanliga dödliga har åtminstone lyxen av att få lida ifred när livet går i kras. Men när jag fick veta att just Paolo Roberto åkt dit för sexköp, alltså jag måste erkänna att min första reaktion var ren och skär skadeglädje, det är möjligt att jag skrattade högt. När jag dessutom läste att han inte köpt sex av en självständig kvinna som själv hanterar pengarna hon drar in, utan att han varit på bordell och köpt sig ett övergrepp på en fattig kvinna från Moldavien (obs ej säker källa) för 1500 spänn, och till och med sitter i tv och erkänner att han var medveten om att hon var “dittvingad”, ja då bubblade munterheten i magen som sockerdricka. Inte över den moldaviska kvinnan förstås, hon har mina fulla sympatier och jag kan nog aldrig på riktigt föreställa mig hur det känns att vara så utsatt. Jag tycker också väldigt synd om hans tonåriga barn, hans ex-fru, hans flickvän. Men när det är just Paolo Roberto… i alla år har han fått håna feminister och jämställdhet helt öppet i svenska medier, spy galla på kvinnor som jobbar med dessa frågor, han har glatt sagt i intervjuer att han anser sig vara en “militant motståndare till feminism”, hans kvinnosyn har liksom inte varit någon hemlighet. Och dålig kvinnosyn är väl inget ovanligt i sig, det ovanliga är att han har fått hållas med sin offentligt SAMTIDIGT som han fått vara programledare i tv, sälja en massa kokböcker, folk har betalat dyra pengar för att höra honom föreläsa och låta sig inspireras av hans visdomar för han ääär ju en sån härlig kille! Och för oss som varit i skottlinjen för alla hans konstiga uttalanden, så har det såklart varit ett mysterium hur denna ekvation kunnat gå ihop, och sockerdrickan i magen beror naturligtvis på att nu ser ALLA honom precis så som vi sett på honom, alla SER äntligen efter alla dessa år att Kejsaren är naken! Aaaaaaah.

En del menar att han inte borde få mer utrymme i media, att vi egentligen ska ignorera honom och istället koncentrera oss på de som är offer för människohandel. Det finns absolut poänger med det resonemanget, särskilt om ingen intervjuare tänker pressa honom med de obehagliga frågorna när han valsar runt i olika tv-soffor framöver och ylar om hur synd det är honom för att han åkte dit – ja det är ju inte så han kommer att uttrycka det men ni fattar. Men jag kan redan nu säga att jag kommer inte att kunna ignorera honom så länge han själv sköter sitt försvar på sociala medier, det är alldeles för underhållande att se en förövare gräva sig längre och längre ner i hålet. Nu spekulerar jag hejvilt men det känns så typiskt för honom att inte anlita professionell hjälp av någon mediaexpert, som nog de allra flesta skulle göra i hans situation. Det måste ju finnas många kompetenta människor i Stockholm som har erfarenhet av kvaddade varumärken och mediaträning, som kunnat hjälpa till. Men nej, det är inte Paolos stil. Han är så självgod att han litar helt på sitt eget omdöme och postar det ena inlägget konstigare än det andra på sociala medier, hans instagram-konto är just nu guld för alla stå-uppare i riket som behöver material. Bara det att han hävdar att detta var första gången han köpte sex, haha! Så nesligt att åka fast första gången! Vilken osis! Hade jag varit med i tv-studion när han sa det så hade jag nog inte kunnat hålla mig för skratt.

Oh well, den som lever får se vad som händer nu. Kommer han att bli dömd för “oaktsam våldtäkt” eftersom han erkänt i tv att han var medveten om att kvinnan var dittvingad? Eller blir det bara böter som det brukar bli vid sexköp? TV4 har iallafall avslutat samarbetet med honom. Och matföretaget “Paolos” har dumpat honom som frontfigur så om du gillar de produkterna så kan du lugnt fortsätta att köpa dem i affären och veta att han inte tjänar på dem längre. Men utöver det? Själv så blir jag inte alls förvånad om det snart kommer en bok, kanske är arbetsttiteln “Allt hemskt som hänt mig” eller “En fin kille med sån himla otur” eller varför inte “En gång är ingen gång”? Och jag bryr mig inte om du sen väljer att köpa den boken eller ej, alla gör som de vill. Jag hatar nämligen inte Paolo Roberto och om hans framgångar fortsätter trots detta så kan jag leva med det. Jag är fullt nöjd med att han äntligen är avslöjad. /K

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *