Magiskt kaffefluff!

Idag har jag gjort något som är ganska olikt mig – jag skickade Wincent till mataffären för att köpa grejer med intentionen att jag skulle spola ner det mesta av det i vasken ganska snart efteråt! Men jag såg en grej på facebook och blev så uppspelt att jag var tvungen att prova själv pronto. Jag har börjat följa ett konto som heter Emmymade, det är en kvinna som testar olika grejer i köket. Alltså, hon lagar mat och så men det är inget vanligt matlagningskonto utan mer att hon testar att tillaga olika mer och mindre märkliga saker. Jag har bl a sett henne göra kycklingglass och tillaga militärmat som legat på nåt lager nånstans i decennier – men också massor med “vanlig”, god mat. Hon är så söt och välartikulerad och det är lite avslappnande att lyssna på henne. Och så gillar jag att hon är så objektiv, hon pratar inte om mat som gott/äckligt/nyttigt/onyttigt utan hon beskriver smak och konsistens så gott hon kan för oss som tittar.

Den här sköna bönan är det som jag pratar om, och kontot heter alltså Emmymade. Rekommenderas!

Häromdagen så såg jag henne nämligen göra ett magiskt kaffefluff, och de enda ingredienserna är snabbkaffe, strösocker och lite iskallt vatten. Tanken är att man ska ha fluffet ovanpå en kopp kaffe men jag vill testa ifall det blir tillräckligt hårt för att klä t ex en tårta med? Jag skrev till min vegankompis och skulle “tipsa” men det föll platt, haha! Givetvis så har veganer redan koll på den här delikatessen. Jag är alltså ganska sen på bollen och jag väljer att skylla det på Wincents diabetes, vi har liksom inte ens socker hemma längre utan det måste köpas in för att jag ska kunna testa.

Jag började med att mäta upp 200 gram strösocker och 20 gram snabbkaffe.

Efter detta så hällde jag i 160 ml vatten som jag låtit stå i frysen en stund så att det blivit riktigt kallt!

och här ser man tydligt att jag inte är någon riktig influencer..! Jag har nämligen inte PLASTBANTAT MITT KÖK!

Sen var det dags att vispa hysteriskt med elvispen tills det blev tjockt! Det tog ca 3 minuter och med facit i hand kunde jag nog vispat dubbelt så länge så att allt snabbkaffe verkligen löstes upp, alternativt mortlat det lite innan jag började vispa.

Och kolla så fint det blev!

Det blev definitivt tillräckligt tjockt för att t ex spritsa bakverk med! Kul!

Sen testade jag såklart att lägga lite på en kopp kaffe eftersom det är så man vanligvis avnjuter detta fluff:

Visst ser det läckert ut?

Hur det smakar? Tja, som kaffe och socker (whaaaat). Det är väldigt sött men jag gissar att det måste vara så mycket socker i för att det ska bli den konsistensen. För den som tar socker i kaffet i vanliga fall så är det säkert en hit! Jag gör det inte, och tycker att det blir lite för sött. Men som sagt, på bakverk – absolut! /K

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *