Varför jag aldrig grillar och sommarens bästa grillsås

Är du en av de där som håller på och grillar i trädgården varje kväll hela sommaren? Det är inte jag, har aldrig varit. Jag tycker att nästan allt med att grilla är tråkigt. Det ska helst vara okej väder, det ska köpas kol, det ska tidsuppskattas och alla ska vänta medan det gullas med glöden. Gasol- och elgrillar är smidigare men de gör det inte roligare att grilla och jag vill inte lägga pengar på en sån eller offra plats på altanen. Och eftersom jag inte tycker att själva grillandet är kul så finns det ingen mening med att grilla när man har ett fullt utrustat kök. De flesta somrar kan man nämligen läsa i tidningar som Vi i villa om olika blindtest och de har alltid samma resultat – ingen kan avgöra ifall maten grillats på kol, gasol eller el. Så nej, det blir inte godare med osande kolgrillar och vi som inte har själva grillprocessen som självändamål gör bäst i att lära oss att bemästra våra köksugnars grillfunktion! Och den går varm i det här hushållet (höhö) och jag blev mycket nöjd när Therese på jobbet tipsade om denna magnifika grillsås som jag nu ska visa er hur man gör:

Du behöver halvfrusen mango, jag har ju inget tålamod så jag spridde ut den på en tallrik för att den skulle tina till sig lite snabbt.

Älskar mango!

Sen river du skalet från en lime och öser i massor med koriander i vad du nu tänkt mixa din sås i:

Det kan aldrig bli för mycket koriander! (såvida du inte är en av de 13% av befolkningen som har avvikelse rs72921001 i ditt DNA för då smakar koriander som tvål och då är det lite synd om dig.)

Sen ska det i lite limejuice, jag gillar syra och tycker att saften från 1 lime är ganska lagom till 1 pkt frusen mango. Men mixa i lite pö om pö och smaka av under tiden så att det blir precis som du gillar det!

Egentligen ska det vara chiliflakes i också men eftersom jag alltid serverar denna som tillbehör till något spicy så skippar jag det! Kolla vad fin den blir! Knallgul och krämig, söt och syrlig. Therese – jag är dig evigt tacksam för detta tips!

Jag avnjöt såsen till spenat, ett par fiskspett som jag fyndade på Kvantums kort datum-hylla och ett par skivor halloumi. Det satt som en smäck efter en dag full av städ- och trädgårdsfix.

Wincent har snöat in på en viss sorts kryddstark korv så han valde det istället för fiskspett:

Vilken tallrik tycker du ser smaskigast ut, fiskspett eller korv? Trevlig helg på er! /K

 

6 kommentarer

  1. Fiskspettstallriken ser jättegod ut. Verkar som jag tillhör de 13%. Om det bara är ett litet uns Koriander i så känner jag det. Tvål? Ja kanske. För mig mer en metallisk smak som inte är angenäm

    1. Ja de flesta beskriver det som tvål eller parfym men jag har hört metalliskt också…! Ofta brukar man inte heller vara något fan av stjälkselleri om koriander smakar konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *