Nu blir det reklam fast ändå inte

Jag jobbar ju i en Specsaversbutik och jag bara måste visa er några av alla nära och kära som kommit till oss nyligen och köpt nya glasögon! Så man kan säga att detta är ett reklaminlägg fast ändå inte eftersom ingen tyvärr betalar mig för att blogga. Och om någon skulle ha betalt så är det väl snarare dessa godingar som går runt och gör så bra reklam för oss:

Först ut är Gunilla! Gunilla var min chef för ca tjugo år sen och jag är så glad över att vi behållt kontakten genom alla år. Hon hade många goda chefsegenskaper, men det bästa med henne som chef var nog att hon aldrig tog något personligt, hon var (och är) så fantastiskt bra på att skilja på sak och person. En sån chef gör att det automatiskt blir högt i tak och man behöver aldrig vara rädd för att lyfta ett problem. Sen är hon en sån cool böna! Aldrig sur eller arg utan saklig och pragmatisk. Jag blir fortfarande fnissig när jag tänker tillbaka på mötet där en av mina kollegor höll monolog över hur missnöjd hen var med sina arbetsuppgifter. Det var ungefär samma arbetsuppgifter som alla vi andra hade, och för oss som trivdes med dem så var det såklart inte jättekul att behöva lyssna på detta klagande som hade pågått dagligen under en längre period. Gunilla lät personen prata till punkt och sen sa hon att hon beklagade att personen tyckte att det vi höll på med var så tråkigt, och att hon gärna ser över ifall det finns någon annan typ av arbetsuppgift inom verksamheten som personen hellre vill göra. Paus. “Men jag kan inte lova nånting. Och du är ju faktiskt inte tvångsanställd.”. Sen följde en lång paus och vi gick vidare på dagordningen. Haha! Jag tycker fortfarande att det var så roligt sagt. Hon sa det inte för att vara elak, utan mer som en påminnelse till oss allihop. Jag vet inte exakt vad som hände efter det, men jag minns att hon hade ett enskilt möte med den personen och att det blev bättre stämning efter det. Bästa Gunilla!

Kolla så snygg i denna båge från DAY Birger et Mikkelsen! Maffig plastfront i svart och grönt, skalmar i matt guld.

Nästa ut är Lennie! Hon ville testa fotokromatiska glas (tror inte att hon haft det förut?), dvs såna som mörknar när man går ut. Hon valde glas som mörknar i brunt till denna plastbåge från Red or Dead! Lite kul är att man får med två set med skalmar så att man kan byta mellan att ha skalmar i samma färg som fronten, eller somrigt orange.

Lennie och jag lärde känna varandra när vi bodde ett stenkast ifrån varandra i Chicago på 90-talet. En sån där person som aldrig dömer, alltid stöttar. Jag hade äran att få sjunga när hon gifte sig och jag älskar hela hennes bullriga latinofamilj! Miss you Lennie!

Sen har vi gitarristen i Zebrakings, Micke Ringdahl! I år slog han till på en pilotbåge från Converse, silver framtill och skalmar i svart/vit plast, hur läcker som helst. Han valde båge och jag bestämde att det skulle vara fotokromatiska glas i dem som mörknar i grått!

Kanske vårt bästa glasögonsamarbete hittills eller vad säger du Micke? Bild från repan!

Sen måste jag ju berätta om vår kompis Spjuth också. Det är alltid roligt när vänner hör av sig och vill köpa glasögon, men det är också alltid skönt när glasögonen är utlämnade och man fått bekräftat att allt blev som önskat. Det blir liksom lite konstig stämning när en kompis beställt glasögon och sen inte är nöjd, jag tycker att det är mycket svårare att hantera än när det är en vanlig kund. Så när Spjuth köpte glasögon av mig första gången, och sen messade att han ser en viss störande färgspridning i glasen, så suckade jag tungt. Jag hann inte svara på meddelandet där och då, och när jag öppnade det igen så hade han skrivit “beror det på kromatisk aberration?” Haha! Ja, det gör det! Då hade han inte orkat vänta på svar utan googlat själv. Det hjälper såklart till att han är skicklig fotograf och därmed har en viss förståelse för att man inte kan manipulera optik hur mycket som helst!

I år slog han till på denna pilotbåge från Timberland, med grå glas. Jag övertalade honom att ta gradalfärgade glas, dvs såna som är mörkare upptill än nedtill, och visst blev det snyggt!

Spjuth får också en guldstjärna för att han även dragit ner sin flickvän i “man kan aldrig ha för många glasögon”-träsket! Hon beställde tre par och hittade själv den här bågen från Converse som jag tyckte var klockren, fronten är mörkt lila och skalmarna ljust lila/rosa. Conversebågarna har också så fina skalmtoppar med den klassiska Converse-stjärnan som kommer att synas när hon har håret uppsatt!

Snygga Johanna! Spjuth hade sagt till henne att hennes gamla glasögon var lite tantiga och när hon ställde mig mot väggen så var jag tvungen att hålla med. Men hennes förra glasögon var hennes första glasögon nånsin, och då blir det lätt lite tantigt eftersom det är vanligt att man tänker att “de får inte synas för mycket” och det blir liksom varken hackat eller malet. Mina första glasögon var definitivt tantiga..! Har dem tyvärr inte kvar för då hade jag kunnat bjuda er på ett gott skratt.

Och sist men absolut inte minst; Lennart Östlund på Polar studios! Han har slitit ut sina gamla och beställde nyligen ett par exakt likadana. Och varför inte när man hittat en båge som sitter som en smäck? Dessa runda, svarta bågar har blivit ett av hans kännetecken, och de är dessutom perfekta för hans lite starkare plusglas. Lennart är inte typen som vill gå runt med märkesloggor utan han har valt en båge ur Specsavers egna kollektion – svart, stilren, klassisk och det står inget på dem.

Här är Lennart med på tv och berättar om hur “Ängeln i rummet” fick sitt sound.

När jag besökte Lennart på Polar studios för första gången så kändes det väldigt stort! Han har liksom jobbat med alla. Och han har haft lite roligt åt mig eftersom jag inte (som alla andra) ville veta främst hur det var att jobba med Abba eller Led Zeppelin, jag frågade inte om han känner Carola eller har Mick Jaggers telefonnummer. Nej jag hade istället tusen frågor om inspelningen av Eva Dahlgrens album “Ett fönster mot gatan” som mamma gillade och köpte hem när jag var 6 år. Albumet fullkomligt osar av kreativitet och olika ljud och idag tycker jag inte att det är så konstigt att jag som barn var galen i det. Jag tycker fortfarande att det är ett svinbra album och lyssnar på det med jämna mellanrum i bilen. Lennart har minne som en elefant och kunde till min stora glädje svara på alla mina frågor om just den inspelningen, hur de hade gjort för att få till ljudet si och så. Och så lät han mig pilla på det stora mixerbord som “Chess” en gång passerat igenom. Lycka!

Avsnittet av Hitlåtens historia där Lennart är med och pratar om “Ängeln i rummet” hittar ni här https://www.svtplay.se/video/26634482/hitlatens-historia/hitlatens-historia-sasong-11-eva-dahlgren-angeln-i-rummet

Om du också är sugen på nya glasögon så är det bara att boka tid hos närmaste butik på Specsavers hemsida, och det är bara att hojta om ni vill ha artikelnummer på någon av bågarna ovan. Glad Midsommar! /K

 

 

 

 

 

Kommentar

  1. Alla har verkligen bågar som klär dem! Snyggt. Lennarts minnesbank skojar man inte bort minsann 😳

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *