Skördefest och oppi-tiken och akta nacken

Idag har jag varit redigt ute i obygden och farit, min kursare sedan fornstora dagar Veronica messade att hon gärna bjuder på höstfika, och orden “bjuda” och “fika” är en kombination som får mig att glatt hasa runt på vilka småvägar som helst med GPS:en. Jag har alltså varit på skördefest och ätit obscena mängder hembakade sötsaker och druckit en termos kaffe helt själv. Det var verkligen fest!

Som sig bör så fanns det även djur på gården, inte bara fika. Jag poserade jättefint med den här hästen tills jag kom på att det kanske inte är jättesmart att stå så nära en främmande häst och vända ryggen till. Kortet är taget i exakt det ögonblick som jag kom på detta. Men hästen var, som man ju faktiskt nästan kan se på den, väldigt snäll och gav mig inget tjuvnyp.

Härinne hade de laddat upp med godsaker:

Och här är själva gotte-buffén, det var så mycket godsaker att inte ens jag tyade att smaka alla!

Nom nom! Det gick åt i rask takt men fylldes på lika snabbt igen.
Det är inte var dag man äter kakor på assiett och dricker kaffe ur kaffekopp, det kändes nästan lite högtidligt. Allt var gott och morotskakan var bäst!

Efter allt ätande så gick vi en runda på ägorna och spanade lite. Vi hittade höns:

och ponnies:

Min kompis Veronica. Jag kallar den här “Ponny och optiker”.

Sen tyckte Veronica att vi skulle kolla in jordkällaren och det tyckte jag inte lät så särskilt upphetsande, för mig så är en jordkällare en plats där man förvarar potatis.

Ingången till jordkällaren!

Men kolla så grannt! Kanske den finaste jordkällare jag sett! Jag hör själv att jag låter ironisk men det är jag absolut inte.

Här var det alltså också uppdukat med fika för den som ville fika lite mer enskilt.

Jag sa till Veronica att om hon nånsin startar en maffia av något slag så vore det här den perfekta platsen för det, att skära sig i händerna och blanda blod och sånt. Veronica är sparsam med känsloyttringar men jag fick ändå intrycket att hon tyckte att det var en bra och rimlig idé.

Och eftersom skördefesten här är en årlig grej så utgår jag iskallt ifrån att vi nu har startat en tradition och jag ser redan fram emot nästa års kakbuffé! Ha en trevlig kväll hörrni. /K

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *