Champagne till allt och hur vet man när det är dags att gå hem?

Hur mår ni idag? Jag frågar särskilt eftersom det tydligen var Champagnens dag igår! Jag älskar verkligen champagne och är så glad över att man numera kan beställa det på glas lite överallt – ja inte för att jag är ute så mycket just nu men ni fattar.

Det är något med champagne som är så festligt, både de krispiga bubblorna och glaset som det serveras i. Och så uppskattar jag att det är en dryck som funkar till det allra mesta i matväg! När jag var i Champagne-distriktet i Frankrike för många år sen och barhoppade lite, så fick man några pommes till sitt glas champagne och det smakade fantastiskt. Vi var ett helt gäng och hade så sjukt roligt, jag minns hur vi fnissade tills vi tappade andan när vi druckit ett par glas. När jag tänker efter så var vi inte där på någon champagneresa, utan vi var ett gäng som åkt på träningsläger och kickboxades i många timmar varje dag. Det hade möjligen någon liten påverkan på alkoholens påverkan eller vad tror ni..?

Vill man göra det lätt för sig hemma så avnjuter man sin skumpa kall tillsammans med lite vanliga lättsaltade potatischips, eller hämtar en pizza. Eller thaimat! Champagne och hämtmat är överlag en fantastisk kombination om du frågar mig, men en ostmacka funkar också prima.

En flaska champagne är också den perfekta presenten till den som har allt, det är alltid lyxigt. Är du tveksam över vilken sort du ska köpa så tycker jag att en klassisk Moet är ett säkert kort, den finns alltid hemma på Systembolaget och du känner lätt igen flaskan på det röda märket:

Däremot så tycker jag sällan att det krävs några större mängder. Jag och Wincent delar helst på en halvflaska, det blir nästan två glas var och det känns lagom. Är jag ensam hemma så har det hänt att jag köpt en liten kvarting, de flaskorna är så söta och ger en mysig minibar-känsla!

Champagneprovning har jag bara varit på en gång och man kan säga att underbart var kort, iallafall för mig. Jag tål inte så mycket alkohol numera och försökte att hålla jämna steg med entusiasterna och det gick väl sådär, hehe. Dels så var det ingen som snålade när de hällde upp, och det mesta som bjöds var också väldigt speciellt och hur lätt är det att tacka nej när någon varit nere i Frankrike på nån vingård och själv handplockat flaskan..? Kvällen slutade abrupt med att jag skulle gå och pudra näsan, och när jag stod där och tvättade händerna så mötte jag min blick i spegeln och fick den där insikten att nu Katarina, nu är du inte så skarp. Jag gick ut och väste i Wincents öra “nu måste jag gå hem” och han skrattade och fattade läget och en kvart senare låg jag nedbäddad i min säng med sminket på och försökte få världen att sluta snurra.

Jag håller generellt med Yngwie Malmsteen när han säger att det där att less skulle vara more är trams, more är alltid more! Men just med champagne så behöver du inte mer än ett eller möjligen två glas för att känna att livet är en fest. Jag önskar er en trevlig lördagkväll! /K

 

 

 

4 kommentarer

  1. Hahaha… Underbart skrivet! Här avnjutes champagnen ikväll då far i huset var för trött igår… Somnade i soffan kl 21! #långvecka (+50tim)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *