Baksmälla och är du säker på vilket land du kommer ifrån?

Hur mår ni idag, på nyårsdagen? Jag är lite bakis faktiskt men det beror nog mer på att jag dricker så sällan än på mängden alkohol som konsumerades. Vi delade på en flaska skumpa här hemma över kvällen och det var det hela.

Och hur spenderar man bäst en dagen efter? Med skräp om du frågar mig. Skräpmat, skräp-tv, skräp-surf. Kvalitet göra sig icke besvär. Jag har hittills roat mig med att läsa om Hilaria Baldwin på instagram.

Hilaria och Alec Baldwin på röda mattan. Photo: ROBYN BECK/AFP/Getty Images

Om ni inte känner till den senaste skandalen rörande Alec Baldwin så kan jag upplysa er om att den handlar om hans fru Hilaria, som enkelt uttryckt har låtsats att hon är spanjorska de senaste tio åren, när hon egentligen är från Boston. Hon flyttade från Boston till New York när hon var 19 för att plugga, men den officiella versionen de sista tio åren har alltså varit att hon flyttade från Spanien till New York när hon var 19. När hennes föräldrar (som också är födda i USA, precis som deras föräldrar och deras föräldrar före det) gick i pension så flyttade de till Mallorca och då passade den vuxna Hillary på att byta namn till Hilaria och skapa sin spanska identitet med spansk accent och allt. På ett plan är det otroligt roligt, och galet vågat i en tid där det ju inte är så svårt att kolla upp var någon t ex gått i skolan. Hon ska ha låtsats att hon inte visste vem Alec Baldwin var när hon träffade honom, med hänvisning till att hon inte kunde så mycket om “american pop culture” eftersom hon kommer från Spanien. Så det många frågar sig nu är – lurade hon honom också? Eller har han vetat sanningen hela tiden? Tydligen så har det länge varit allmänt känt att Alec Baldwin varit svag för latinska skönheter, var det något hon kände till och utnyttjade när de träffades? Att däremot kalla henne för golddigger är inte helt korrekt för hon kommer från en förmögen familj, det skulle väl isåfall vara kändisskapet hon var ute efter. Men hur som helst, nu sitter de där tillsammans med fem små barn, som alla har spanska namn, och vi får väl se om äktenskapet håller för denna prövning. Äktenskapet som de för övrigt ingick genom att säga “si” istället för “I do”. Eftersom temat för bröllopet var brudens förmodade hemland, Spanien.

Och nu när sanningen kommit fram så är det väldigt många som är arga över väldigt många olika saker. Jag förstår att trogna följare som lyssnat på hennes podcast t ex, eller latinas som köpt tidningar med hennes ansikte på omslaget, känner sig lurade när det visar sig att hon är en helt vanlig vit, privilegierad amerikan och inte alls spansk. Och spontant så känns det som att den där Hilaria har svårt att skilja på sanning och lögn och såna människor är hemska. Men samtidigt så tycker jag också att folk är för glada i att tala om för andra hur de ska leva sina liv. Nä, det är inte coolt att uppge Mallorca som födelseort när du är född i Boston. Det är inte heller coolt att säga att du har bott i Spanien bara för att du trivdes när du var på semester där. Men nu är det också människor som på allvar menar att hon inte hade “rätt” att byta namn till Hilaria och där drar jag gränsen. Jag tycker att om jag vill byta namn till Carmen så ska ingen bry sig om det. Och om jag älskar spansk kultur och spansk mat och vill prata spanska hemma med min man och dansa flamenco hela nätterna så ska ingen bry sig om det heller. Så på ett sätt så hoppas jag att paret Baldwin och alla barnen kör på precis som vanligt, med den lilla skillnaden att kanske sluta ljuga för barnen om var de har sina rötter. /K

 

 

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *