Dammråttor och ögontjänare och glittriga glasögon

Alla gör som de vill men jag är nog redo att städa ut julen nu. Jag har full förståelse för att den som pyntat hela huset kanske vill njuta av allt det granna lite till, men jag har inte gått all-in med julpynt på många år och då känns det som att det lika gärna kan ryka nu. Plus att det är så dammigt här nu att till och med jag får ett litet sug efter att göra nåt åt det. Jag har alltid haft strategin att liksom julstäda efter julen, inte före. Jag minns inte vem som lärde mig det men det är otroligt smart för den som jobbar fram till julafton och vill undvika onödig julstress. Man städar liksom inget extra innan julen, man bara pyntar på. Och sen när man plockat ner allt igen, städar man noga. You’re welcome!

Och på tal om att städa, jag har nog aldrig städat så lite som i år, helt enkelt för att jag är lite av en ögontjänare på det området. När jag vet att inga gäster ska komma över tröskeln på länge, då är motivationen noll och det ligger grejer lite hur som helst. Det enda jag är känslig för är lukt, så kök och badrum har hållts efter hyfsat, och handdukar och sängkläder och allt sånt har snarare tvättats oftare i år eftersom vi varit hemma mycket mer. Och det är samma få plagg som körs runt i tvättstugan… är det likadant för er? Det är några få olika mys-outfits som jag hasar runt i. Tragiskt faktiskt när jag har en hel garderob med snygga kläder. And don’t get me started on glasögon..! Jag har ju så många snygga glasögon men de har knappt varit uppe ur sina fodral i år.

Mina goda vän och Sveriges bästa glasögonbloggare Åsa Wikström har förutspått glasögontrenderna för 2021 och jag tror att hon har helt rätt. Jag vill ha mer! Mer av allt!

https://eyewhiz.se/2020/december/spaning-pa-glasogontrenderna-2021.html

Jag avslutar med en bild från glasögonmässan i Köpenhamn 2019, ni vet på den där tiden när man kunde hoppa på tåget och dra iväg på mässa över dan och dricka öl och äta popcorn och prova bågar tills man verkligen inte orkade prova fler bågar.

Så här vill jag att mitt 2021 blir; stort och glittrigt!

Jag önskar er en skön helg. /K

 

2 kommentarer

 1. Ciao Bella! Tack för länken till trendspaningen. Du är ju som gjord för läckra glasögon. Synd att ingen fått se dina fina bågar i höst/vinter., det syns ju så dåligt bakom visir.
  Apropå julstädning kör jag samma taktik., lite lätt innan jul och sen mer ordentligt efter.
  Eller snarare körde. Sen några år köper vi städ var tredje vecka. Behöver bara dammsuga en gång och ta toan där emellan. Så värt just nu med grundtryggheten att det är ok rent här, och när andan faller på kan jag finslipa och plocka döda blad på blommorna etc. Till och med vår kyl och bestickslådan är i ok städat skick.
  När vi började köpa städ var d en period när j var så stressad på jobbet, trodde j var sjuk men va kärnfrisk och då blev det som att jag oroade mig hela tiden för vårt ostädade hem. Låg dom en mara över allt annat.
  Nu är det frid å fröjd med mig och inga barn bor hemma men fortsätter unna oss lyxen med att få städat.
  God helg alla ❣️

  1. Ja vi har också köpt städ i perioder. Särskilt som egenföretagare är det en mycket god affär att outsorca allt som någon annan kan göra, och istället lägga tid på allt sånt som bara du kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *