Make-over i hemmet och hur äckligt kan det bli?

Igår så var det dags att blanda glitterfärg och måla i sovrummet! Jag tycker att det är så ohyggligt tråkigt att preppa inför målning, ni vet plocka undan, tejpa, täcka golvet osv men det är ju bara att göra. Själva målandet är helt okej sen, och det går ju på nolltid när det är en så liten yta.

Jag tänkte att jag skulle ha typ dubbelt så mycket glitter i färgen som rekommenderat, men det visade sig att den burken med glitter var precis så mycket som var rekommenderat till den yta jag tänkt måla, och jag var inte så sugen på att åka till färgaffären igen bara för det så jag blandade i vad jag hade och körde!

Pionäh å gull matchar fint!

Och idag var det dags att hämta den matta som jag måttbeställt på Stenbäcks. Det låter fancy med måttbeställd matta men det är helt enkelt heltäckningsmatta som de klippt till och fållat kanterna på. Det blir som heltäckningsmatta fast ändå inte, golvet är ju helt orört under och mattan kan få ett andra liv i nån replokal nånstans när vi kört slut på den.

Och nu vet jag att ett antal som läser detta kommer att tänka blää, heltäckningsmatta! Usch det är så äckligt, och så är det alltid nån som varit nånstans i England där de hade heltäckningsmatta i badrummet och guuud så äckligt bla bla bla. Själv så tycker jag att heltäckningsmatta är mysigt och skulle gärna ha det i fler rum. Vi har varken barn eller husdjur och går inte med uteskor inne så jag har svårt att se hur mattan skulle kunna bli så himla äcklig. Och dessutom förstår jag inte riktigt varför det är så viktigt att golvet är så himla fräscht hela tiden? Och till dig som på riktigt sitter där hemma och rynkar på näsan och dömer mig och min matta – jag kan meddela att de äckligaste grejerna som händer i vårt sovrum händer ändå inte på golvet! Haha! Varsågod!

Det här var alltså vårt sovrum före, svalt och fräscht och inget fel på det:

50 nyanser av grått.

Och här är vårt sovrum nu, tadaa!

Tyvärr syns det inte på bild hur fint väggen skimrar i guld, men kolla så mysigt det blev! Allt som jag köpt förutom mattan och väggfärgen var dessutom grava REA-fynd vilket såklart känns toppen. Kanske ska jag även hänga upp nåt på väggen, vi får se.

I min ungdom så bodde jag i USA ett tag och jobbade som au pair för en förmögen familj. De hade en “inredningsperson” som hette Janet, och det var Janet som ringdes in när något i heminredningen skulle förändras. Då kom hon helt enkelt på besök, antecknade noga alla önskemål och sen återkom hon när hon tyckte att hon hittat den soffa/kudde/tavla som saknades. Jag tyckte att hennes jobb verkade superkul, och eftersom barnen alltid var i skolan när Janet kom förbi så brukade jag snällt fråga om jag fick följa henne i hasorna när hon jobbade och det fick jag alltid. Och jag lärde mig många bra saker av Janet, men det absolut bästa tipset hon gav mig är: Ett rum blir trist om allt matchar. Hon tyckte att det var den största skillnaden mellan proffs och glada amatörer; ett proffs ser till helheten i ett rum och håller inte på och tar med sig tygprover till färgaffären för att allt ska matcha exakt. Fördelen med detta är såklart också att du har större chans att kunna fynda! Om du släpper tanken på att allt måste matcha så har du många fler alternativ. /K

 

8 kommentarer

  1. WOW vilken urläcker färg!! Nej du har rätt i att glittret inte riktigt syns på bilden men kan tro det är snyggt. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *