Fullt ös i Visby och försök själv att trycka ner potäter i skorna

Jag har varit på Gotland och jobbat i Specsaversbutiken där under de senaste två veckorna. Om det är optikerbrist på fastlandet så är det ännu värre på Gotland (eller gula fläcken som jag numera kallar ön) och det är mer än en månads väntetid för att få en synundersökning. Med andra ord så har det inte varit något sölande utan hela teamet jobbar intensivt varje dag för att hjälpa så många som möjligt!

Specsavers i Visby! Ni ser muren i slutet av gatan.

Specsavers i Visby drivs av optiker Jens Schedin och butikschef Kristin Dahlgren. Jens har ett ansikte som många Växjö-bor känner igen. Jag berättade för hans personal att för x antal år sen så var Jens en av de coolaste katterna i stan med sina slimmade kavajer, smala slipsar och spetsiga skor. Outfiten är utbytt men han är fortfarande cool!

Leg optiker Jens Schedin.

Min plan var såklart att ta en gruppbild på hela butikens fantastiska personal, men det var bara att glömma. Trycket har helt enkelt varit för högt och jag får göra ett nytt försök när jag åker dit igen om ett par veckor! Idag får ni nöja er med foton på Jens och Kristin.

Butikschef Kristin Dahlgren.

Visbybutiken är nog den finaste Specsaversbutik jag sett faktiskt. De har haft flax med lokalen så till skillnad från många andra butiker så är den även välplanerad bakom kulisserna, rymligt lager, verkstad, personalutrymme osv. Många gånger (oavsett bransch) så måste man i butik prioritera det som kunderna ser och det blir inte alltid så mycket plats över till lagerhållning och personal.

Det var en ren fröjd att jobba under Kristin, hon är så tydlig med vad hon vill åstadkomma. Jag fick också en känsla av att jag direkt skulle få veta om jag gjorde henne missnöjd på nåt sätt, och för mig är det inget negativt utan snarare en trygghet. Alla butiker har olika rutiner och som konsult vill man inte behöva gå runt och fundera på om man ställer till en massa merjobb för någon genom att göra saker annorlunda än vad de är vana vid, jag vill veta om jag gör fel så att jag kan göra rätt istället och med Kristin är det inga tveksamheter. Jag blev direkt imponerad av hennes ledarstil och jag blev ännu mer imponerad när jag insåg att hon inte ens fyllt 30..!

Vad har jag gjort förutom att jobba då? Jo jag har gått och gått och gått. För den som är det minsta intresserad av historia så är det faktiskt bara att gå runt i Visby och njuta av allt gammalt som är bevarat. I måndags hade jag tänkt att börja gå in ett par nya skor som jag köpt, jag tänkte att det var lämpligt att ha dem några timmar varje dag i butiken.

Dessa hade jag tänkt mig, med strumpbyxor och klänning.

Men efter att ha gått över 50 000 steg under helgen så var det omöjligt, jag fick knappt på mig dem och när jag väl lyckats pressa i fötterna med skohorn så gick det inte att gå en meter. Så skorna följde med hem igen lika hårda som när jag åkte!

Autentiskt foto på mina fötter efter helgen.

När jag åkte hem så kunde jag konstatera att vi allihop tillsammans gjort ett fantastiskt jobb. Vi har under dessa två veckor gemensamt tagit hand om 382 bokade patienter, samt ett antal obokade besök gällande lite mer akuta bekymmer. Vi har beställt glasögon till ca 300 patienter samt skickat en lång rad remisser för dem som behöver träffa ögonläkare av olika anledningar. Jag är glad över att jag har ett jobb där jag så tydligt kan se att jag gör nytta! /K

 

 

4 kommentarer

  1. Vad du är guld! Viker imponerande arbete. Och du är alltid så schysst och glömmer aldrig ge fina omdömen om folk i din närhet. Respect!!

    1. Haha!! Det är egentligen misantropi. Jag tycker att så många är så dåliga på sina jobb att det är superviktigt att lyfta fram när någon är riktigt vass 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *