Vackra Visby och det går liksom inte att jobba ikapp just nu

Godmorgon! Så är jag tillbaka i Visby för att jobba ytterligare två veckor på Specsavers här. Precis som när jag var här sist så är det en månads väntetid för en undersökning, så vi går inte och maskar om dagarna precis utan vi försöker verkligen att hjälpa så många som möjligt varje dag. Varför tar de inte in en massa personal och jobbar ikapp undrar kanske du? För att restriktionerna sätter stopp för det. I vanliga fall hade man kunnat ta in en massa konsulter och beta av kön men eftersom vi har ett strikt maxantal för hur många människor som kan vara i butiken samtidigt så går inte det. Så det gäller att vi som är på plats verkligen gör det bästa av varje minut!

Här sitter jag och avnjuter mitt morgonkaffe och skriver till alla mina tiotals läsare.

Och som vanligt när jag är här (när man är på främmande ort?) så går jag, och går. När jag kom hit i söndags kväll så letade jag rätt på domkyrkan, den lyckades nämligen vara låst vid varje tillfälle som jag gick förbi under min förra vistelse.

Visby domkyrka.

Den var såklart väldigt prålig och grann inuti, som domkyrkor oftast är, och det fanns hur mycket som helst att gå runt och kolla på. Det passar mig som kanske inte är nåt fan av den minimalistiska stilen rent allmänt. En kantor satt och övade något vackert stycke och nu ångrar jag att jag inte tog reda på vad hon spelade. Det lät nämligen inte särskilt svårt, alltså allt är svårt att spela riktigt bra men jag tror inte att det hade varit så svårt att spela det lite halvdant – läs att jag kanske hade kunnat lära mig det. Den som vet med sig att kännedomen kring pianostycken är mycket god får gärna gå in på min insta och se om det är nåt som känns igen! Den var uppbyggd typ som Månskenssonaten.

Och framme vid koret hade de smällt upp en bönebåt eller vad jag ska kalla det:

Jag kände mig inte så inspirerad så jag skrev den kortaste möjliga bön jag kan komma på:

Tack

Hjälp

Förlåt

och slängde i “skeppet”. Jag plockade givetvis inte upp någon annans lapp men vissa var lite slarvigt vikta och jag kunde se att många hade verkligen gått all in med sina böner och funderingar. Fint!

Jag bor väldigt flott på ett litet B&B som heter Mullbärsgården, jag tror att de har tio rum eller nåt sånt. När jag sitter här och skriver så har jag en fontän som skvalar precis nedanför mig och det är fontänen i Almedalen, för er som hittar i Visby. När jag checkade in så bytte jag några ord med kvinnan som bodde i rummet bredvid och hon sa att Mullbärsgården är en välbevarad hemlighet, ett riktigt smultronställe med många återkommande gäster. Hon upplyste mig också om att vi två hade de finaste rummen, och det kan jag verkligen tänka mig för mitt rum är fabulöst med superfräscht badrum, stor balkong och allt. Nu är ju inte jag här på semester så det är inga sovmornar direkt, men något som jag också verkligen uppskattar här på Mullbärsgården är att jag har eget kylskåp och egen frukost. Att passa frukosttider på hotell är nämligen ingen favorit hos mig, faktum är att många gånger skippar jag hellre frukosten än ställer klockan och hastar ner till en slamrig matsal när jag är på semester. Så länge det finns snabbkaffe och vattenkokare på rummet så är jag alltid nöjd! /K

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Du måste skrivit fel på bildtexten…så bra o underhållande som du skriver kan jag inte tänka mig att vi är bara är tiotals😀.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *