Bildbomb från Mexico får duga som antidepp tillsvidare

Hej på er! Jag hoppas att ni mår lite bättre idag än vad jag gör, jag har tagit min nya cancermedicin i fem veckor och det är svårt att avgöra vad som är biverkningar från medicinen och vad som är en reaktion på det trauma som det faktiskt är att ta sig igenom en dust med cancer. Jag är trött som en hundraåring trots att jag tränar och tar tupplurar och gör allt som rekommenderas, och jag tänker en massa dystra tankar som definitivt inte är jag. Jag ska vänta en vecka till för då har medicinen full effekt i kroppen, känns det inte bättre då så ska jag kontakta onkologen och se om de kan hjälpa mig. Många behöver ta antidepressiv medicin ovanpå denna och det har jag inga spärrar inför. Men ni behöver inte vara oroliga, jag delar alla konstiga tankar med min man så att han kan vidta åtgärder om det spårar ut fullständigt, vilket det tyvärr gör för en del. Och jag tänker inte ge mig i första taget, den här medicinen förebygger återfall väldigt effektivt och jag försöker tänka att tabletten är min bästa vän varje dag när jag tar den… och om den är jobbig för mig så är den en ännu större pain in the ass för några eventuella cancerceller som försöker sticka upp! Eat this liksom, hehe!

Jag har ju en massa härliga bilder från Mexico som jag missat att lägga upp så de kommer här. Jag är väldigt bra på att se fram emot roliga saker, och på att njuta av dem även när de är över. Wincent och jag pratar om Mexico varje dag och jag kommer att leva på den resan länge!

 

Vi kan ju börja med den här godingen som jag glömde att lägga upp från bröllopet, det här är alltså en del av dessertbordet efter bröllopsmiddagen. Vi åt såklart bröllopstårta också och den var ovanligt god för att vara av amerikansk stil /tårtsnobben som är uppvuxen med Broqvists konditori 😉
Dagfylla ftw! Från vänster Lisa som jag känt sen jag bodde i Chicago på 90-talet, Annie som är brudens tonårsdotter och än så länge tycker att auntie Kat är den coolaste som finns, och så Kim bredvid mig som precis som jag genomlidit bröstcancer så vi hade mycket att prata om. Hon är lite före mig på sin resa och jag frågade om hon hade några goda råd. Hon sa att det bästa råd hon kan ge mig är att skita i alla välmenande råd jag får av människor som inte är pålästa. Inte diskutera utan bara säga tack, för tanken är ju ändå god. Men jag förstår exakt vad hon menar, jag har redan fått ett antal såna… jag visste inte heller hur snabbt cancerforskningen rör på sig innan jag fick cancer och många råd som jag får av folk som inte lever med cancer är hopplöst daterade. Jag har  för övrigt träffat Kim en gång förut för länge sen och när hon såg mig nu så utbrast hon “I know you! You flashed my coworker Jeff!”, dvs hon kommer främst ihåg mig för att jag visade pattarna en gång för hennes jobbarkompis. Det kan jag ju berätta mer om ifall ni är intresserade, haha! Det var inte riktigt som det låter 😉
Med något undantag så tillhör alla ni ser i bild vårat gäng! Många av brudgummens gäster håller på med Cheerleading och jag var tacksam över att jag sett “Cheer” på Netflix för annars hade jag nog inte fattat hur imponerande det är. Någon drev ett cheerleadinggym och jag kände när vi pratade att det fanns paralleller mellan cheerleading och kampsport, som jag själv sysslat med. Bägge sporter är inget för filmare, har generellt sett låg status i samhället och räknas inte som “riktig” sport, och gemenskapen mellan klubbarna är väldigt stark trots att man konkurrerar, man håller liksom ihop mot omvärlden. Det här var tyvärr det enda av alla tricks jag lyckades fånga på bild eftersom jag var strängt upptagen hela dagarna med att dricka drinkar och skratta.

Det här åt jag vid poolen nästan varje dag, ceviche! Det är om jag inte missminner mig ursprungligen en rätt från Peru. Så friskt och gott i värmen, serverat med krispiska minitortillachips som jag tyvärr redan glömt vad de heter.
Den som var sugen på nåt sött fick hasa sig in, det serverades inte ute vid poolen, gissningsvis för att desserter snabbt slokar i värmen. Och med all-inclusivearmbandet var det bara att gå in och peka på vad man ville ha.
Chokladcheesecake! Jättefin.
Cheesecake i en massa varianter! Jag testade dock bara den i choklad, den var så god att jag inte ville sabba det med att råka äta någon som var sådär.
Dagen efter bröllopet var några av oss nere på stranden för att testa färskt kokosvatten med rom.
De lyckliga tu, Esther och Josh.
En ny bekantskap som jag klickade med direkt, Ritch som bor i Arizona. Han sa att jag och Wincent är varmt välkomna dit för att hälsa på och jag varnade honom och sa att svenskar tar sånt bokstavligt. Men han upprepade sitt erbjudande ändå och jag såg till att vittnen hade hört allt. Så förr eller senare så känns det som att vi kommer att åka till Arizona! Och, jag undrar om inte min kompis Glenn har samma keps? Om inte så borde han ha en sån.
Brudparet kom inte så långt med sina kokosdrinkar när de hade satt sig ner, haha! Trots att bröllopet var en informell historia så var det såklart mycket att tänka på och vem är inte trött dagen efter sitt bröllop? Vi låg där tysta en tag allihop och lyssnade på skön musik och havets vågplask.
Livet på en pinne! Jag minns att det kändes surrealistiskt att ligga där, så långt ifrån livet här hemma och märkligt att dessa två världar ständigt existerar parallellt med varandra.
En dag spenderade vi i en stor vattenpark med en massa rutschkanor, poolsurf med mera. Jag var tvungen att vila lite från solen så jag roade mig i skuggan. Och se, pina coladan smakade bra där också!
Lite lunch! Någon driftig beställde in lite mat och sen delade vi som för tillfället var på plats. Ceviche, hamburgare och sallader var mest poppis. Den lilla pinglan till höger var så söt, bruden Esther som är britt kallar alla för “lovvie”. Tjejen frågade Esther varför hon kallade henne för “lovvie” och Esther svarade att hon kallar alla för “lovvie”, att det är vanligt i England. Lilltjejen sa att hon gillade det och sen kallade hon också alla för “lovvie” vilket lät väldigt roligt när det kom ur en knattes mun, det är i vanliga fall lite mer en tantgrej skulle jag säga 😉 Men varför inte? En av mina bästa grejer med att vara i USA är att bli kallad “honey” av främlingar, det känns som att det gör världen till en lite snällare plats.
Ritch, brudgummen Josh och någon som jag tyvärr inte minns namnet på men som var jättetrevlig. Det här var deras stass från svensexan som tog plats före resan, så fruktansvärt fula tanktops haha! Men lämplig för ändamålet antar jag och de hade haft väldigt kul.
Här försöker brudgummen att surfa, det gick sådär hehe! Jag har velat testa det där hur länge som helst, och inbillar mig att jag skulle vara bra på det eftersom jag är helt ok på snowboard. Men med tanke på mina färska operationer så vågade jag helt enkelt inte, och det var ett par i gänget som slog sig ganska rejält så det var nog rätt beslut även om det kändes vuxet på ett jävligt tråkigt sätt. Men det kommer fler chanser har jag bestämt!
Random bild från en av alla toaletter som fanns överallt, väldigt fräscht och rymligt. Resorten var ungefär halvbelagd när vi var där vilket jag såg som en stor bonus. Jag gillar inte att trängas, särskilt inte med tanke på att vi fortfarande lever i pandemins efterdyningar. Eller vem försöker jag lura, jag gillar aldrig att trängas. Haha!
Ännu två cheerleaders, Derek och hans flickvän Amber som klarade alla vattenparkens fysiska aktiviteter bäst av alla! Hon var otroligt atletiskt begåvad. Jag sa till Esther att ta undan sina räliga skoskavsfötter men hon har aldrig varit särskilt lydig! Jag tror att hon är den enda jag känner som får skoskav lika lätt som jag.
Den här bilden tog jag på vägen till flygplatsen, jag blev nästan känslosam inför att lämna eftersom vi haft så kul. Om du vill testa en lite mer flott all-inclusive så kan jag verkligen rekommendera denna resort. Och faktum är att ja, det är dyrt att bo där men jag undrar verkligen om det varit så mycket billigare att bara betala för hotell och sen köpa till all mat, dryck, aktiviteteter… det kändes väldigt prisvärt och den enda utgiften jag hade under hela veckan var lite solskydd som jag köpte i vattenparken. Det är en skön känsla att komma hem från semestern och ha samma pengar på kontot som när man åkte!
På flygplatsen bestämde vi oss för att förlänga semestern maximalt, så vi beställde in Margaritas och lite guac på Margaritaville. Det är ju en kedja men både deras guac (som de gör vid bordet) och deras drinkar är grymma om du frågar mig. Det var två väldigt avslappnade svennar som klev på planet!

Hej då Mexico! Jag känner på mig att vi kommer att ses igen. /K

 

 

5 kommentarer

 1. Haha, det stämmer; Du gillar aldrig att trängas 😂 Vilken vecka, så perfekt på alla sätt och vis ❤️

 2. Oh så lyxig och kul resa. Att vara massor med kompisar/bekanta på samma ställe måste vara bland det bästa som finns.
  Och dessert-utbudet! Jösses…

 3. Jag har oxå varit i Mexiko en gång. Men jag var där ungefär 20 minuter och sen satt jag hos en konstapel vid gränskontrollen i tremiljarder timmar.
  Och vi var nog inte på samma ställe. 😉

  En perfekt resa för er precis just nu. (Alltså er resa, inte min ;))

  Humle ❤️ Dumle = sant

 4. Vilken härlig, underbar resa ni haft. Det var er väl förunnat.
  ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *