Rammstein i/och Berlin

Godkväll, tänkte att jag skulle bjuda på en liten bildbomb till helgen. För en vecka sedan så befann jag mig nämligen i Berlin med min kompis Andy för att kolla på Rammstein. Biljetterna köptes före pandemin och konserten har blivit uppskjuten så det var nog inte bara jag som längtat..! Wincent skulle också följt med man han fick ett gig med ett av de band han spelar i (The Killbilly 5’ers) och plikten framför allt.

Två extremt taggade konsertbesökare.

Faktum är att vi var så taggade så att vi åkte ut till arenan en dag för tidigt..! Av någon anledning så vägrade de att uppdatera våra biljetter så det stod inte på dem vilket datum de faktiskt gällde, utan det ursprungliga datumet 2020 och vi tog helt enkelt fel på dag. Så vi blev stoppade vid biljettkontrollen och fick beskedet “kom tillbaka imorgon!” På tunnelbanan tillbaka till stan kunde vi konstatera att det inte bara var vi som tagit fel på dag… jag hävdar fortfarande att det hade varit smart att uppdatera biljetterna..! Men inga sura miner från vår sida, vi skulle ju ändå vara kvar i stan så vår miss gjorde absolut ingenting.

Så här fin var Olympiastadion som vi alltså inte fick komma in på…
… förrän nästa dag! Stämningen på området var hög och vi fick nästan lite festivalkänsla när vi gick omkring bland alla som satt i gräset och drack öl.
Vi hade platser i “die feuerzone”, dvs där man blir grillad av all eld som sprutar ur tornen titt som tätt.

Jag brukar sällan filma eller fota när jag är på konsert, faktum är att jag tycker att det är ganska fånigt. Vem vill sitta och glo på det sen liksom? Nån skakig film med kasst ljud? Nej tack.

 

Såhär maffigt var det sen när solen gått ner. Bild snodd från Rammsteins instagram.

Både ljud och ljus var svinbra där vi stod, och jag hade en riktigt lyckorus under hela konserten som fortfarande sitter i lite en vecka senare. Dels så var detta min första stora konsert efter pandemin, det var första gången som jag kunnat klappa händerna ovanför huvudet efter min mastektomi och det var en fantastisk gemenskap på arenan. Rammstein är folkkära i Tyskland och publiken var med på noterna från början till slut. Missa inte Rammstein om ni får chansen att se dem live!

Den här gången bodde vi på ett hotell som heter “nhow” (nä, vi är fortfarande inte helt säkra på hur det uttalas) och det var lite annorlunda..! Väldigt cool inredning, god mat och goda drinkar. Vad mer kan man begära?

När man checkar in kan man få låna upp en gitarr och en liten stärkare på rummet om man vill.
Lobbyn är supermysig!
Det var helt okej att sitta på hotellets terass och dricka drinkar i solen. Många glada partybåtar seglade förbi utanför!
Rummet går i rosa…
…precis som korridorerna.
Telefonen vid sängen påminde mig om filmen “Welcome home Roxy Carmichael”, nån som minns den? Finns på youtube!
Proffsfrukost!
Hotellet utifrån. Man kan alltså betala extra för att bo i nåt av de rum som liksom hänger utanför kanten. Jag säger pass på den!

Hotellet ligger precis vid Kreuzberg, en stadsdel som jag tycker är väldigt representativ för Berlins lite punkigare sida. Bra shopping med mycket secondhand, mycket gatukonst och mycket hantverk. Man behöver inte köpa nåt om man inte vill, det är härligt att gå runt och bara titta.

 

Vi snubblade över en saluhall som hade kvällsöppet.

Jag älskar alla såna här tyska fermenterade grejer!

Oliver och ost är inte heller äckligt!

Det som är lite udda med Berlin är att ålder inte spelar så stor roll där. Du ser 60+ där som blev punkare på 70-talet, och som fortfarande är punkare. Äldre är ute lika sent om kvällarna som yngre och det blir en helt annan stämning när det är så blandat.

Vi besökte också Neue Nationalgalerie och kollade på konst. Det mesta gick mig över huvudet rent betydelsemässigt men det var ändå häftigt. Ovan mark pågick en utställning som heter “Please cry”.

Det står olika ideologiers slagord på golvet. På skärmarna byts ord ut i klassiska slagord och man inser hur annorlunda fraserna låter om man byter ut vissa nyckelord, t.o.m. när man byter ut dem mot synonymer.

Under mark var det mängder och mängder av tavlor av alla från Picasso till Kahlo, samt en massa konstnärer som jag aldrig hört namnet på. Jag fotade en del tavlor men det går ju liksom inte att återge.

Min favorit var dock denna:

och så tyckte jag att detta porträtt var kul, det är alltså någon som målat av sin fru.

ser hon inte väldigt lömsk ut??

Här kommer lite random bilder:

En ståtlig byggnad.
En flamingofåtölj? För närmare 100 papp är den din!
Min favoritbutik i Berlin som ligger i gallerian Bikini. De har ett solglasögonmärke som heter Dress your mind som jag verkligen gillar. Fyra par fick följa med hem den här gången!
Flådig entré till nåt företag.
Potatis, sparris, smör och Riesling! Kan det bli bättre?

Och så avrundar vi med lite gatukonst som det som sagt finns så gott om i Berlin.

Har du inte varit i Berlin – åk dit och inspireras! Smäller högre än både London och New York om du frågar mig. /K

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *