Växjö Zonterapi och Solbergets Rehab & Fysio

Hej på er, jag har sen i slutet av oktober haft så himla ont i min arm på den opererade sidan. Ingen värk när jag varit stilla men så fort jag rört mig så har det gjort ont. I mitt fall så kan smärta i armen (eller ryggen eller armhålan) tyda på canceråterfall så ni kan ju fatta ångestpåslaget tills jag fick komma till min fysioterapeut Helena på sjukan som konstaterade att problemet är muskulärt och inget annat. Hon kollade också efter tecken på lymfödem men hittade inget sånt, även det en stor lättnad. Lymfödem är ju inte farligt men kroniskt och det är klart att jag gärna slipper att dra på mig det om det går.

Men som tur är så har jag ju både pengar på kontot och ett fantastiskt kontaktnät, och nu har jag verkligen dragit i alla trådar för att få bukt med min stackars arm. Först ut var ett besök hos Christina på Växjö Zonterapi som satte igång en massa grejer i kroppen (känner fortfarande effekter en vecka senare), och hon rekommenderade ett besök hos fysioterapeuten Thomas på Solbergets Rehab & Fysio, som numera lyxigt nog huserar i Växjö Träningsfabriks lokaler..! Jag kände mig alltså som hemma hos Thomas trots att jag inte fått behandling av honom förut.

Världens bästa Christina på Växjö Zonterapi! Henne hittar ni på Klostergatan i Växjö.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Thomas men oj vilken koll han har. Det kändes verkligen som att jag fick väldigt mycket för pengarna.

Thomas på Solbergets Fysio & Rehab som ni alltså numera hittar i Växjö Träningsfabriks lokaler på Kvarnvägen!

Han gick metodiskt igenom kroppen tills han hittade vad han sökte, jag behövde inte säga för mycket för oftast sa han “oj här gör det ont va?” innan jag hann säga till. Och jag trodde att problemet kom sig från en eller två faktorer, men det är nog lite mer invecklat än så. Men när jag frågade om det finns hopp om att bli smärtfri igen så sa han att han var 100% säker på det och det var en sån lättnad. Att ha ont lägger sån sordin på hela tillvaron och jag har haft mina mörka stunder när jag tänkt att jag kanske aldrig blir smärtfri igen efter alla operationer och allt trassel med mitt implantat. Men nu känner jag hopp igen om att det nog kommer att bli bra till slut! Förhoppningsvis så går Landstinget med på att ta ut implantatet igen när vi pratat om saken på min ettårs-kontroll som blir i början av 2023 för jag är säker på att kroppen kommer att vara gladare när det är borta. Och om de inte går med på det så kommer jag att råna spargrisen och göra det privat.

Det är verkligen sorgligt vilken klassfråga detta är. Det är verkligen inte alla som har råd att dels operera sig privat om Landstinget säger nej, men även investera i prylar och behandlingar av olika slag. Jag vill inte veta hur mycket pengar jag lagt på mitt välmående under 2022, det är horribla summor. Och jag ger gärna upp mycket annat för att få vara smärtfri och rörlig, det är svårt att sätta en prislapp på att må bra i sin kropp. Men alla har inte den möjligheten och det gör mig ledsen. /K

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *