Välkommen in i platt-matchen Region Kronoberg! 

Det har varit en tung vinter med daglig smärta i min hand, underarm, armhåla och skuldra på min bröstcanceropererade sida. Med största sannolikhet är mycket av detta orsakat av det 685 ml stora silikonimplantat som släppt från sina många fästen och rumlar runt därinne som en fjortis på Karl-Oskardagarna. Jag har haft svårt att träna, periodvis svårt att sova och vissa dagar till och med haft svårt för att köra bil och ta mig till jobbet.
Därför blev jag så glad, så glad, så glad när det låg ett brev från Dr Björkman i brevlådan, där hon så fint skriver att hon har beviljat att jag äntligen ska få bli platt istället! Men är det samma Dr Björkman som först sa nej, tänker du? Samma läkare som sa i Smålandsposten att det inte står något om platt symmetri i vårdprogrammet, trots att vem som helst kan läsa om det i kapitel 13? Ja det är det, men faktum är att jag älskar människor som har förmågan att ändra sig och mer än något annat så känner jag lättnad och tacksamhet just nu. Så skönt att jag inte behöver remitteras till någon annan region eller betala själv för att få hjälp!
Min jobbarkompis Sillen Cilla levererar som vanligt! Jag hann knappt berätta den goda nyheten och vips stod hon redo att skåla!
Jag vet inte än när jag får bli opererad, jag vet bara att jag och Dr Björkman ska träffas och planera operationen 16 maj och det ser jag fram emot.
Under resans gång med alla möten, email och telefonsamtal så har jag fått höra många gånger att jag är modig och att jag är stark. Och det kanske jag är! Men så har jag också fått massivt stöd av många, både av människor som jag känner och totala främlingar som hört av sig och eldat under min vrede.
Några som varit extra energiska i sin support vill jag nämna här, utan inbördes ordning:
Ingela Carlsson Hedstig, min briljanta personliga coach som hjälpt mig att sortera alla tankar när det varit kaos i huvudet. Vill du vinna ett coachingpaket med henne så ska du hålla utkik i kommande inlägg! Rekommenderas varmt.
Anna Tenje, vår Äldre- och socialförsäkringsminister som älskar valfrihet lika mycket som jag. Tack för att du finns!
Pernilla Tornéus (bl a ordförande i Nämnden för arbete och välfärd) som hade en extremt kort startsträcka när jag bad henne om hjälp i detta ärende. Tack!
Sofia Stynsberg (bl a ordförande i Tekniska nämnden), tack för att du varit så tydlig med din övertygelse om att en kvinnas värde inte sitter i brösten. Jag håller med dig!
Ida Eriksson, vår ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden som stöttat mig till 110%. Varje kontakt med Ida har varit helande för mig, från hennes värmande email när hon läst om mig i Smålandsposten till när vi setts och pratat om vad som kan göras så att det som hänt mig inte händer någon annan.
Jag vill också tacka alla i den ideella föreningen Plattnormen (där jag numera sitter i styrelsen och mamma Berit är kassör), det är tack vare dem som platt symmetri numera finns med som ett alternativ i vårdprogrammet och de har gjort, och gör, en fantastisk insats för bröstcancerpatienter över hela landet. Det är väldigt trist (och faktiskt obegripligt!) att inte Bröstcancerförbundet backar oss i frågan om valfrihet och därför är det extra viktigt att Plattnormen finns. Följ oss gärna på instagram @plattnormen !
Och med detta tar jag kväll nu, Wincents och min plan är att fira dessa goda nyheter hela långa helgen! /K
 

11 kommentarer

 1. Japp, det har varit ont om bra tillfällen senast året, men det här är verkligen firamaterial ❤️

 2. Jag är så oerhört glad för din skull och för alla andra som kommer efter. Heder åt dr Björkman som ändrat sig. Däremot dåligt av Bröstcancerförbundet att inte backa upp. Fullständigt obegripligt!
  16 maj! Det ser vi fram emot att få läsa rapporten från.
  Fira allt vad ni orkar hela långa helgen!
  En liten tant

  1. Tack för ditt stöd! Känns fantastiskt att ha dig, Åsa m fl bara några knapptryck bort även om det är långt mellan oss i fysiskt avstånd <3

 3. Ni är fantastiska, hur ni har kämpat ! Att stå sida vid sida att orka driva fanan framåt att vara den som lyfter ämnen som vi ”normala” enligt läkar utlåtande alltid vill ha 2 bröst och inte lämna utrymme eller känna in dig. Att inte ge dig ett alternativ till som du kanske inte är medveten om. Att se det som fint, skönt, naturligt och framförallt ett eget val. Att tänka ” utanför boxen” att införa byxor för kvinnor va inte ett naturligt varande förr och nu bara ok.. inget konstigt alls. Jag följer som du vet en tatuerare som gör fantastiska motiv, med det inte sagt att platt behöver maskeras … utan jag vill bara säga att mina nya ögon ser det som vackert och att alla ska ha rätt till ett eget val.

 4. Detta var verkligen roligt att läsa Katta❤️❤️ Gud vad jag är glad för din skull/er skull❤️❤️❤️ Efter allt kämpande och stridande…woooow!!!
  Hejjahejja dej du starka ljuvliga Puma❤️❤️
  Puss å kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *