Ska något bli redigt gjort så måste man fanimej alltid göra det själv

Idag fick jag verkligen en rivstart på dagen när jag stod och skakade mitt morgonkaffe i en shaker och locket for av… grattis till mig som blev tvungen att torka tak, väggar och golv rena innan jag ens fått mitt kaffe. Det var tur i oturen att jag dels var uppe tidigt och hade gott om tid, dessutom doftar ju ändå kaffe gott. En kompis tappade en sillburk i sitt kök vid midsommar och hos honom luktar det nog sill fortfarande, hehe. Ni vet hur det är när det stänker, det är helt omöjligt att hitta vartenda liten droppe. Jag är mest glad att jag inte brände mig för jag fick en del över mig själv också så det var bara att gå raka vägen in i duschen när jag städat klart.

Se så glad den är när den får jobba med fina kollegor! Men den måste hanteras med försiktighet för den är ständigt lite hungrig och därmed lätt labil.
Jag får en del frågor kring min förestående operation och inser att jag varit lite otydlig, jag ber om ursäkt för det. Men sanningen är att jag är så förbannad över alltihop så att jag nog var tvungen att coola ner mig lite innan jag skriver om det offentligt. Men i stora drag är det såhär:
Jag har fått beviljat på papper att Regionen ska ta ur mitt implantat. Samma implantat som de själva så gärna ville stoppa in, själv var jag tveksam. Ingen upplyste mig om att de allra flesta som går med på detta får komplikationer och behöver fler operationer (källa 1177.se), och att när man får dessa komplikationer så finns det inte resurser att ta hand om dem. Jag hade inte heller en aning om att jag genom att gå med på detta bidrog till Regionens fina statistik när bröstcancerkliniker ska rankas i Sverige, ju fler implantat de stoppar in desto högre upp i rankingen hamnar de nämligen. Jag trodde att deras rekommendation var baserad helt på omsorg om mig. Haha! Man lär så länge man lever.
Så, jag har fått operation beviljat på papper, men i praktiken så är jag satt så långt ner på väntelistan att jag kan få gå i ett antal år så här med ont varje dag. Och jag är i den privilegierade situation att jag kan välja bort det och opereras privat istället, vilket är min plan. Jag tänker INTE acceptera att ha ont varje dag när det går att åtgärda. Jag och Wincent är överens om att detta får kosta vad det kommer att kosta.
Den klinik där jag vill opereras kräver ett BMI under 30 vid sövning, vilket jag accepterar utan knot. Det finns säkert andra privata kliniker som inte kräver det men jag tänker inte kompromissa, jag vet var jag vill opereras och det är på samma ställe som jag gjorde min bröstförminskning för många år sen, på Akademikliniken i Sthlm. Jag har redan haft kontakt med den kirurg som opererade mig då, och han skrev så fint i mail till mig att jag började lipa.
Så nu harvar jag på med vikten, jag har gått ner det mesta redan men har några kilon kvar. Det är inte helt lätt nu på sommaren, juni-augusti är ju min högsäsong på jobbet men många omkring mig har semester så det blir en del AW med god mat och dryck som jag inte vill välja bort helt. Dessutom tror jag inte på att svälta sig rent allmänt, det drar med sig så mycket annat dåligt i kroppen så det här får ta den tid den tar. Det är ironiskt att det förmodligen varit lättare att banta om jag inte haft så ont, och om jag kunnat träna som jag vill. Men för att bli smärtfri måste jag banta först. Oh well! Det är bara att kämpa på. Alla hejarop mottages med tacksamhet! /K
 

15 kommentarer

  1. Du har så härligt bra humör i hela alltihopa. Tack för det! De sista till 30 hoppas jag bara rinner bort… Lyllo Synsam som får ha dig förresten.

  2. Snygg frisyr och smart plan, det kan de inte ta ifrån dig.
    Hejar på dig alla dagar i veckan!

  3. Jag hejjar på dej med allt jag kan ❤️ Du är en superhjälte o kämpe ut i fingerspetsarna Puman! Grym som få!
    Puss❤️

  4. Alltså du är fantastisk! 😀 Det kommer att gå kalasbra med både viktminskning och operation! Sen…hur jäkla fin och glad kan man se ut på en bild, egentligen!? <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *