God mat i goda vänners lag och lite Ripplefest

Idag är det två månader sedan musikfestivalen Ripplefest drog igång i Austin, Texas – och vi var där. Det känns väldigt avlägset en grå tisdag i november, så jag plockade fram lite bildbevis för att liksom övertyga mig själv!

Jag och Wincent någonstans i Utah på vår väg söderut.

Som vanligt när vi är i USA så handlade det mesta om att roadtrippa, äta och dricka gott och hänga med sköna människor. En ny favorit för mig är queso, en varm ost/böndipp som är vanlig i New Mexico och Texas.

Chips, queso – och en margarita såklart. Alltid margarita när det är semester och varmt!
Vi blev bjudna av vänner på en väldigt flott restaurang en kväll i Austin, och då åt jag bl a den här fantastiska tartaren och drack väldigt gott vin. Texas är som ni säkert vet kända för sitt röda kött och jag skulle säga att det goda ryktet är högst välförtjänt!

Wincent och jag började i Denver, Colorado och bilade ner till Texas där vi mötte upp Andy. Han uppskattar precis som vi amerikansk mat och vi uppsökte ett ställe som han läst om före resan, och som även våra lokala vänner rekommenderade om man var sugen på riktig Texas BBQ!

Andy var mycket nöjd med sin brisket!

Andy hade trots sina många resor till USA aldrig varit på The Cheesecake factory, så dit styrde vi kosan för en riktigt stärkande frukost en morgon.

Min favorit, the Tuxedo cheesecake. Och så givetvis en margarita så att dagen liksom kommer igång på ett bra sätt!

Själva musikfestivalen var liten och väldigt mysig. Två utomhusscener som man kunde gå mellan hur man ville, inga köer till baren, toaletter osv. Varmt och skönt dygnet runt, ingen behövde asa runt på kläder att ta på när solen gick ner. Texas är lite old school på det viset att människor är artiga och Austin kändes lite som en småstad trots att det faktiskt bor närmare en miljon människor där.

Ripplefest by night! Detta var den större av de två utomhusscenerna. Marken sluttade lite lätt så man såg bra var man än stod, perfekt!
Wincent med en av grundarna av Ripplefest, Ryan Garney. Han sjunger även i bandet High desert queen som spelade på festivalen, och som vi sett tidigare i Stockholm och Berlin.
Det var lugnt och skönt vid vår hotellpool så där hängde vi en del och svalkade oss mellan festivalturerna.

Som sagt, Ripplefest känns avlägset en dag som idag… men jag ser att biljetterna redan släppts för nästa år. Och drömma kan man ju alltid! /K

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *