Ruby på PM och Andy är en hjälte

Hej på er, idag är jag lite sliten för igårkväll var vi på PM och drack drinkar. En bar i Köpenhamn som heter Ruby hade “kapat” PM:s bar och tagit över med personal och egen drinkmeny och vi hade en jättetrevlig kväll. Tack vare att vi fått presentkort från mor så behövde vi inte ha ångest när notan kom, något som annars tyvärr ligger nära till hands nuförtiden när priserna rusat iväg på många ställen.

Se så glad den är!

Rubys specialitet är whisky, och det är ju i vanliga fall ingen favorit hos mig numera. Förr drack jag gärna väldigt rökig whisky men smakpaletten förändras ju som bekant med åren. Någon som däremot är väldigt glad i whisky är Wincent!

Min älskling.

Vi behövde såklart lite mat att äta medan vi provade drinkar, och Wincent slog till på en hamburgare. Själv beställde jag in bl a PM:s dubbelfriterade pommes med dijonmajonnäs, det låter kanske inte så spännande men de är grymma!

I bakgrunden syns struvor, en smaskig och lite annorlunda liten förrätt med lingongelé, granskott och varmrökt hjort!
Timothy på besök från baren Ruby i Köpenhamn gick igenom kvällens cocktailmeny med oss, och rekommenderade drinkar efter våra personliga preferenser. Wincent gillar bitter, och jag gillar syra!

Drinkarna såg inte mycket ut för världen, men det är lite deras grej på Ruby. Timothy berättade att de har medvetet valt att lägga allt krut på smakerna, och noll möda på garnityr och annat lullull. Och det blev väldigt tydligt när jag fick in min första (och kvällens godaste) drink!

Kvällens godaste cocktail enligt mig såg ut som ett glas mineralvatten. Och ja, det var mer i glaset när jag fick den men den var så god att jag hann dricka ganska duktigt innan jag kom på att jag kanske skulle ta en bild!

Så här såg kvällens cocktailmeny ut, men de kunde såklart göra alla möjliga andra drinkar också om man ville. Min favorit som är på bild ovan är den översta på menyn, den som heter “Out of the woods”. Jag sa att jag gärna hade legat vid en pool och druckit såna hela dagen, men Timothy sa att han har provat att göra just det och att det inte var något han rekommenderade. Haha!

Jag nämnde också för Timothy att whisky inte riktigt är min grej, så att han inte skulle tro att det var något fel på drinken om jag beställde in något som jag sen inte tyckte smakade bra. Då sa han att deras policy är att de tar tillbaka en cocktail om man inte gillar den, något jag tycker är rent trams. Jag svarade att det kommer aldrig att hända att jag skickar tillbaka en cocktail som det inte är något fel på, bara för att just jag inte gillade den. Han sa att han uppskattade det mer än jag anar… men varken Timothy eller jag hade behövt oroa oss för alla drinkar som han rekommenderade till mig smakade fantastiskt! Jag var så imponerad att jag var tvungen att messa vår kompis Andy som också älskar cocktails. Och vilken hjälte han är! Han låg på soffan i mysbyxor när han fick mitt sms.

Det visade sig att Andy varit på Ruby i Köpenhamn, så han visste precis vad han hade att vänta sig! Sen när vi var nöjda i baren på tredje våningen, så avrundade vi med en (okej, två) drinkar nere i bistrons bar. Det är så mysigt att sitta där och byta några ord med personalen och kolla när bartendern jobbar.

Jag bad om en drink med mycket syra och fick den här godingen med citrus, fläder och champagne. Nom nom!
Andy och Wincent. Det var tre mycket glada Växjöbor som gav sig ut i natten efter alla goda cocktails!

Tack för presentkortet mamma! Vi hade en fantastiskt kväll. /K

 

 

 

2 kommentarer

  1. Det var i alla fall klar is i drinkarna. Det är ändå lite posh! Vill ses SNART! Bubbeldejt innan jul kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *