Hemkörd Riesling och en bättre Påskmiddag

Hej på er, hoppas att ni har haft en skön Påsk! Jag har varit ledig från jobb och lyckades trycka in en massa kul under helgen. I lördags bjöd min svägerska och svåger på en bättre middag, redan när jag läste menyn kände jag att det här kommer att bli bra..! “Ärtsoppan” som vi inledde med var fantastisk, receptet hittar du längst ner i detta inlägg!

Men innan första rätten serverades så fick vi en citrondrink som kändes väldigt vårig! Ni får ju tänka att denna avnjöts innan vintern kom tillbaka…

I USA äter jag gärna det som de kallar “split pea soup” och jag skulle säga att detta var en väldigt fancy variant av den som jag absolut kommer att försöka göra själv. Jag älskar gröna ärtor!
Givetvis kan ju inte svågern få lägga upp maten i fred, nej överallt ska jag vara med kameran och helst i vägen, hehe!

De trogna bloggläsare med ett gott minne vet redan att jag älskar kombon sparris, smör och… Riesling!

Nom nom! Denna förr lite lågstatusdruva har till min stora glädje fått ett uppsving i de finare salongerna. Inte för att det spelar nån roll vad andra tycker när man ska dricka vin, men när något blir poppis så dyker det upp på många restaurangers menyer och det är ju trevligt.
Torsk och mandelpotatis! Såå gott. Hasselnötterna var pricken över i.
Efterrätt på g!

Jag skippade avec men det fanns allt möjligt för den som ville ha.
Fyllkatt!

Inför min operation så tänkte jag att jag skulle vara alkoholfri några veckor eftersom alkohol ju faktiskt är en ganska rejäl belastning på kroppen – vi glömmer gärna det. Jag var även alkoholfri ett antal veckor efter operationen av samma anledning; jag tänker att kroppen har fullt upp med att läka och ska inte behöva lägga en massa energi på att bryta ner onödiga substanser. Men jag ville ha nåt gott att fira med när jag väl bestämde mig för att dricka ett glas vin igen, så jag beställde hem det här paketet med 6 flaskor Riesling som du inte kan få fatt i genom Systembolaget:

Rosévinet tog vi med som present till värdparet i lördags.

Vinerna är handplockade av personalen på PM och körs hem till din dörr på kvällstid, så lyxigt. Om du också vill beställa en likadan låda (eller en annan låda, det finns många olika) så gör du det här:

https://terroirvin.shop/products/gunther-steinmetz-riesling-riesling-riesling-och-lite-rosa-pinot-noir

Vi började med denna och kära nån vad gott det var!

Har du något favoritvin så får du gärna tipsa mig! Jag är öppen för förslag. /K

 

Recept som utlovat:

 

 

4 kommentarer

  1. Vilken gourmet middag! Har börjat uppskatta vitt vin mer o mer så kanske en ska ge sig på lite rekommenderat Riesling.

    Btw creme ninon är så gott. Min har chili o lime…möööms!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *