Skatelövs församlingskår och Optikerförbundet

Hej på er! Igår var jag på äventyr i Skatelöv, närmare bestämt i församlingshemmet. Jag var inbjuden av Församlingskåren i Skatelöv för att berätta om min tro, och det gjorde jag såklart gärna. Jag hade fått lite frågor på förhand men kanske inte helt otippat så blev det också ganska mycket prat om mina erfarenheter av den svenska bröstcancervården, eftersom mod och kraft att stå upp för både sig själv och andra många gånger bottnar i en tro på något större än en själv.

Jag med härliga Karin Bordon! Oftast går det år mellan varven men varje gång vi ses så känns det som att det var igår.
Ni får bara en lite blurrig bild på åhörarna eftersom jag var lite osäker på huruvida alla ville vara med på bild eller ej… vi drack såklart kaffe tillsammans och det bjöds på både smörgås och sötebröd. Så fint ordnat allting!

När det var dags att dra mig hemåt så såg himlen ut som att den stod i brand:

“Ljusa kvällar om våren”… från Kristina från Duvemåla, minns ni?

Den senaste tiden har verkligen varit full av kontraster för mig, olika uppdrag med helt olika fokus. Igår var jag alltså i församlingshemmet i Skatelöv och berättade om mig själv, i veckan som gick var jag i Stockholm på mitt första styrelsemöte med Sveriges Optikerförbund där jag nyligen blev invald.

Mötet tog plats på St Eriks ögonsjukhus, jag har inte varit där förut och det var kul att få en guidad rundtur!

Mitt första intryck av styrelsearbetet var ganska mycket samma som av andra styrelser jag varit verksam i förut… medlemmarna förstår i regel inte hur mycket jobb det är att driva en klubb, en förening, eller som här – ett förbund. Jag är precis likadan när jag “bara” är medlem så det är nog ganska naturligt att man inte uppmärksammar allt som görs. Men den här styrelsen arbetar hårt för att tillvarata medlemmarnas intressen och jag ska göra mitt bästa för att det ska bli tydligare utåt än vad det är idag.

Nu ska jag strax bege mig till Träningsfabriken för lite spinning! De har ett lågintensivt pass där vi spenderar den mesta tiden runt 70-75% av maxpuls och det är perfekt för mig som har ett stympat lymfsystem efter min cancerbehandling. Ta hand om er. /K

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *