Superoptikern Birgitta Ljunggren och massage hos Johan Olsson

Hej på er, i veckan som gick fikade jag med Birgitta Ljunggren som nyligen gått i pension! Birgitta var alltså min chef när jag började arbeta på Jacobssons optik för ganska exakt tjugo år sedan och det var min första arbetsplats inom optikbranschen. Då var det en ren slump att jag hamnade just där, men i efterhand är jag otroligt tacksam över att det var just där jag började min bana eftersom de hade så höga kvalitetskrav på allting vi gjorde, något jag haft stor nytta av senare. Jag fick absolut göra misstag men det förväntades att jag gjorde mitt bästa med varje arbetsuppgift och slarv och nonchalans accepterades inte varken av Birgitta eller hennes kusin Lasse som hon ägde butiken tillsammans med. Jacobssons optik drivs idag av Jennie Arkman Engqvist med lika höga ambitioner och butiken vann för övrigt Synologens pris för “Årets butik” 2023, ett riktigt tungt branschpris i hård konkurrens med butiker över hela Sverige. Jennie förtjänar för övrigt ett eget blogginlägg, det får jag styra upp. Gå gärna in på Jacobssons optik och titta om ni har vägarna förbi, butiken ligger mittemot Statt på Kungsgatan i Växjö.

Jag har alltid gillat Birgitta och vi hade såå mycket att prata om, tiden rusade verkligen. Nu när hon är “fritidsforskare” som hon kallar sig så hoppas jag att vi får möjlighet att ses igen. Jag missunnar absolut ingen att gå i pension men ibland känns det verkligen som att kollegor försvinner när de liksom är på topp..! De har kunskapen, erfarenheten och en massa livsvisdom som verkligen behövs. Men som sagt – jag missunnar ingen och allra minst Birgitta som alltid haft höga krav på sig själv och jobbat mycket.

Givetvis hade hon väldigt snygga glasögon på sig från danska märket Nine, lätta var de också. Jag har också en mörkblå båge nånstans som jag blir sugen på att plocka fram när jag ser den här bilden. 
Nybakt..! Det är jag verkligen inte bortskämd med. Jag åt tills jag skämdes vilket jag inte gör i första taget. Någon sorts mjuk kaka med banan, väldigt gott.

Ni har väl inte missat att vi har en ny massör i stan? Eller ny och ny, han har varit igång ett tag men ni vet ju hur det är med nya verksamheter, det tar tid att etablera sig. Jag som gått på massage regelbundet under hela mitt vuxna liv ger honom mina varmaste rekommendationer och jag tycker verkligen att ni ska ge honom en chans – varför inte utnyttja friskvårdsbidraget om du har tillgång till ett sådant?

Johan Olsson, känd för många Växjöbor från andra sammanhang. Han har jobbat i många år som lärare och också varit väldigt aktiv i musiksvängen.

Jag som är en väldigt pragmatisk själ uppskattar att Johan har sin massageverksamhet hemma där han bor. Det innebär nämligen att man alltid kan parkera (gratis) precis utanför, något som kan vara tacksamt när man ska på massage. Jag kommer nämligen alltid nyduschad och osminkad i myskläder när jag ska få massage, och när jag går därifrån så är jag ofta lite seg och behöver ta det lugnt. Då är det skönt att man inte riskerar att springa på folk man känner tycker jag, och man blir inte frestad att “passa på” och uträtta en massa ärenden, något som gärna händer om man bokar en tid nånstans nere på byn.

Johan hittar ni på Kornettvägen 16 i Växjö. Följ plattorna vid vänstra sidan av huset!
Knalla nerför källartrappan och knacka på…
… så kommer Johan och tar hand om dig!

Och för dig som opererat bort bröst i samband med bröstcancer så kan jag meddela att jag testkört Johan på ämnet och jag tror att det ska till ganska mycket mer för att chocka honom än ärr efter en cancerbehandling. Johan har, som de flesta intressanta människor, en del erfarenhet av livets lite mörkare sidor och oavsett hur din kropp ser ut eller hur den mår så kan jag garantera att han kommer att ta emot dig precis som du är. Om du också vill få massage av Johan så bokar du den här: https://www.bokadirekt.se/places/johan-olsson-massage-pt-50838

Jag har tid hos Johan igen på onsdag och jag längtar redan! /K

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *