Växjö Träningsfabrik och Maria von Sydow i Malmö

Hej på er! Idag inleddes dagen med lite pulsträning på Växjö Träningsfabrik, vi dansade linedance och jag hade som vanligt väldigt roligt! Lite drygt 6000 steg blev det på stegräknaren och min puls låg i min favoritzon under totalt 39 minuter av passets totala 45 vilket jag är mycket nöjd med. Jag berättade för passdeltagarna att jag opererat bort brösten pga bröstcancer och dessutom hade glömt att raka mig under armarna inför dagens pass, och när jag började jobba som gruppträningsinstruktör för >20 år sen så hade jag kanske tagit på mig en bh med proteser i, och bytt till en tröja med ärm. Men man utvecklas med åldern, eller hur?  Och så är det numera viktigt för mig att träna på en anläggning där man inte måste vara normsnygg för att passa in – “Fabriken” passar mig utmärkt!

Under veckan som gått har jag arbetat i Malmö, och jag ska vara där nästa vecka också. Det har varit/är en spänd situation där just nu med Eurovision, demonstrationer och poliser överallt. Jag har försökt att hålla mig undan hela grejen så gott det går, men det är klart att jag också påverkas. Vid två tillfällen har gallerian jag arbetar i fått utrymmas, och det är olustigt att stå utanför jobbet och vänta på besked att det är säkert att gå in igen. De har haft ett par skjutningar i den gallerian tidigare och ingen tycker nog att det känns rimligt att riskera livet när man går till jobbet, när jobbet är att sälja glasögon. Malmöborna får dock guldstjärna av mig, de är coola och när någon begärt tillstånd för en koranbränning så reagerade invånarna föredömligt – genom att inte reagera alls. För många verkar det också vara en självklarhet att man kan tycka olika, jag åkte t ex med en palestinsk taxichaufför och vi var väl inte ense om så mycket men vi kunde ändå föra ett civiliserat samtal. Men när han frågade varför vi måste hata varandra i Sverige över något som händer i Mellanöstern så hittade vi definitivt en gemensam ståndpunkt för det förstår inte jag heller.

I torsdags blev jag bjuden på hemlagad middag och tiden gick alldeles för fort! Det var min kompis Maria som bjöd på raggmunkar och fläsk och hon imponerades av min “raggmunksmage” som tydligen har plats för nästan hur många raggmunkar som helst. Men det var så gott! Maten överlevde inte tillräckligt länge för att fastna på bild men hon bjöd på en alkoholfri öl som var väldigt god och jag fotade den för att komma ihåg hur den ser ut:

Nom nom! Om man tycker att Tomorrow smakar för mycket öl så är den här ett bra alkoholfritt alternativ.

Maria och jag räknade ut att vi faktiskt inte setts på fem år, men ni vet hur det är när man har en genuin vänskap – man bara tar vid där man slutade. Maria är klok som en bok och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Jag tycker faktiskt att man ser hur glada vi var över att få umgås en stund, haha! Tack för att du finns Maria!

Nu är det bara en vecka kvar tills Wincent och jag drar till Mexico. Eftersom jag är bortrest på jobb de flesta dagar fram tills dess så tänkte jag börja packa lite redan idag. Att packa inför resor är tyvärr en av de saker som är väldigt svårt för mig sen jag började med min cancermedicin med biverkningen kognitiv nedsättning. Men med noggranna listor och gott om tid så löser det sig säkert! #kämpa /K

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *