Surtanten tappar tålamodet och hemligt uppdrag i Sthlm

Hej, i skrivande stund sitter jag på ett hotellrum i Sthlm, närmare bestämt på Scandic GO på Upplandsgatan. Jag ska nämligen jobba här imorgon med ett lite annorlunda uppdrag, ni kommer att få se resultatet så fort det är klart men jag håller det för mig själv så länge..!

Mitt hotellrum, inte så glammigt men väldigt rent och fräscht och bäst av allt – SVALT jämfört med bastun som jag bodde i på Gotland, hehe!

Det här hotellet ska nog föreställa ett budgetalternativ men jag tycker faktiskt att det är riktigt schysst. Det ligger ju nära stationen också vilket är smidigt när man reser med bagage.

Något som uppskattas är hyllor i badrummet att lägga smink/hårgrejer på, eller som här – både hylla på väggen bakom mig och en massa plats på handfatet. Guldstjärna!

Däremot är väl inte designen så mycket att hänga i granen men vem bryr sig om det när man reser i jobbet. Det snyggaste på rummet är nog den här galgen:

Fabulös färg!

Att ta sig hit var dock något av ett äventyr idag. Jag åkte tåg, och ni som känner mig vet ju att det här med att åka kollektivt inte riktigt är min grej, milt sagt. För det första så var jag tvungen att åka idag, trots att jag inte ska jobba förrän imorgon – eftersom det inte går att lita på tåget. För det andra så kunde jag inte åka med det sista tåget, eftersom man måste ha marginaler ifall det sista tåget för dagen blir inställt. Och för det tredje, att åka kollektivt innebär ju att åka med andra människor… suck.

Bara nån station efter att jag klivit på så blev jag i vanlig ordning åksjuk. Jag är dock van vid detta och brukar försöka att sova så mycket som möjligt, ofta funkar det hyfsat. Men idag så blev jag plötsligt väckt av ett fyllo som stod i gången och knuffade på mig och hävdade att jag satt på hans plats. Eftersom jag har jättesvårt för fyllon rent allmänt så skippade jag alla artighetsfraser och svarade bara “nä, det gör jag inte”. Och nä, det gjorde jag ju inte när han dubbelkollat sin biljett. Jag bara skojade haha! sa fyllot och tyckte att han var jätterolig men jag uppskattade inte alls att bli okynnesväckt under omständigheterna. Jag sitter mot gången, och han sitter på andra sidan. Efter ett tag börjar han knuffa på mig igen och vill prata. Jag vill inte prata med dig, sa jag, lämna mig ifred! Försöker återigen att somna om. Vaknar en tredje gång av att fyllo 1 nu fått sällskap av fyllo 2, som också knuffar på mig och vill prata. Jag börjar känna mig som en trasig grammofonskiva  och säger återigen att jag vill vara ifred, jag vill inte att du tar i mig och jag vill inte att du pratar med mig. Fyllo 2 är dock ännu trögare än fyllo 1 och jag inser att det här kommer att bli en lång tågresa. Somnar om. Vaknar av att något blött skvätter på mig, det visar sig att det är fyllo 2 som lyckats ha sönder en vinflaska så att hela vagnen, och i synnerhet jag, nu stinker av rödvin. När han reser sig för att gå och köpa mer vin (!) så passar jag på att ta några djupa andetag och ta en bild:

Alltså hur lyckas man?? Det som ser ut som en spya var en pastarätt som han åt med samma elegans som en tvååring.

Jag försöker återigen att somna om. Men sen vaknar jag igen av att den där äckliga fyllehanden kommer trevande, och nu är måttet rågat. Jag tar av mig hörlurarna och jag skriker inte, men jag höjer rösten med flit så att alla i vagnen hör. Jag säger ungefär att vad FAN är det för fel på dig, vad är det du inte förstår? Jag vill INTE prata med dig och jag vill INTE att du rör mig. Jag vill BARA att du lämnar mig IFRED! Fyllo 2 tjafsar emot lite, men när han märker att det inte funkar så går han över till martyrgrejen istället och börjar gnälla om att ingen tycker om honom. Här tycker jag nästan lite synd om honom för han kan ju omöjligt veta att det där bara gör mig ännu mer förbannad. Jag ångar vidare på bred småländska, nu ännu argare – RÖR mig inte, PRATA inte med mig, bara låt mig vara IFRED! Vad är det som är så jävla svårt att fatta? Är jag otydlig på nåt sätt?? och till slut så erkänner fyllo 2 att nä, jag är inte särskilt otydlig, och jo, han förstår vad jag menar. Bra, säger jag och försöker för femtielfte gången att somna om.

Nästa gång jag vaknar, så har två tågvärdar hittat till fyllona i vår vagn. Någon har gissningsvis skvallrat om att det ligger glasskärvor i gången, och fyllo 2 vill hemskt gärna få det till att det är jag som skvallrat, vilket är så jävla dumt eftersom jag har suttit stilla i mitt säte och inte sagt ett ord till nån. Jag antar att han tänker att jag kommunicerar med tågvärdarna genom telepati. Jag låtsas att jag inte hör att de anklagar mig och jag säger ingenting. Eftersom de är trattfulla och har grisat ner sina platser så pass, OCH sitter och halsar sprit direkt ur flaskan medan de pratar med tågvärdarna, så tänker jag att de får kliva av vid nästa station. Men nej, SJ och jag har helt olika uppfattningar om vad som är rimligt. Tågvärdarna sopar upp glaset och ber fyllona att packa ner spritflaskorna resten av resan, sen går de. Och här nånstans ger jag upp allt hopp om att sova för det känns som att jag måste ha lite koll på vad som händer runtomkring mig allteftersom situationen eskalerar. Fyllona dricker raskt upp all sprit, och sen går de till Bistron och köper mer vin..! Helt sanslöst. Säg den restaurang eller bar där du kan bete dig så utan att bli nekad ny beställning och/eller bli utslängd. Fyllo 2 är inte glad över att jag skällt ut honom inför hela vagnen, och med jämna mellanrum så pratar han om mig, högt och ljudligt. Jag ser att folk vänder på sig och stirrar på honom så jag antar att han säger ganska grova grejer men jag bara skruvar upp musiken i lurarna så att jag inte hör. Det man inte vet har man inte ont av, eller hur? Och jag sa ju aldrig att han inte fick prata om mig, så det får man ju ändå ge honom, han höll sig till instruktionerna.

Jag kan ärligt säga att jag nog aldrig varit så tacksam över att rulla in på Stockholms central som jag var närmare tre timmar efter att fyllona steg på tåget, det är nästan imponerande hur endast två personer lyckades terrorisera en hel tågvagn bara genom att vara packade och högljudda. Mindre imponerande är väl att tågvärdarna lät dem hållas. /K

 

 

 

 

 

14 kommentarer

 1. Jesus i himmelen vilken skitresa!! Å vilka rövhattar på ren svenska!!!!
  Hoppas det spännande du ska göra imon översuddar detta helt❤️
  Puss

 2. 😱🤬 Så vidrigt! Det värsta är att de fick vara kvar på tåget OCH köpa mer alkohol!!! Hoppas det ska göra blir kul och att hemresan blir fridfull!

 3. Liiiite bättre med Gotlandsfärjan 😬
  Låter lite som Sven Melander och den andre i Sällskapsresan.:
  ”Lilla gumman, vi har vart ute och åkt förr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *