St Eriks ögonsjukhus och Besarta och en jävligt god drink

Nu har jag kommit hem ordentligt från Stockholm, och hunnit vidare till Karlskrona där jag jobbar denna och nästa vecka. Trots den mödosamma resan upp så hade jag väldigt roligt i den kungliga huvudstaden, närmare bestämt på St Eriks ögonsjukhus..!

Här sitter jag förväntansfull i lobbyn och väntar på att bli insläppt. Uppdraget var så hemligt så jag knappt visste själv vad jag skulle göra, ni ska få se vad vi har haft för oss så fort det är klart.

En fotograf var på plats, och diverse kompetenta människor, inklusive Optikerförbundets ordförande Rune:

Rune är bra! Han vet ofantligt mycket och står stadigt när det blåser vilket är två egenskaper jag uppskattar i en ledare.

Och kolla vem som hjälpte mig att komma tillrätta, min klasskompis Besarta från Optikerutbildningen..! Hon är en pärla.

Besarta presenterade mig för sin kollega som en klasskompis “från grundutbildningen”… aka min enda utbildning, haha! Besarta har till skillnad från mig byggt på sin utbildning med en massa olika kompetenser genom åren. Jäkla plugghäst.

Fotografen som hjälpte oss att dokumentera det vi höll på med var kreativ och lätt att jobba med.

Och som vanligt när jag är i Stockholm så gick jag förbi City Optik när de hade stängt, hehe! Det ligger lite i sakens natur att när jag är i Stockholm så jobbar jag oftast så jag går bara förbi på morgonen eller kvällen när de inte har öppet.

Men jag lyckades glo in genom gallret på skyltningen, den är alltid så fin. Tror att damen som fixar skylten heter Maria och hon verkar aldrig få slut på idéer!

Lite svårt att se men jag tycker att dessa bågar placerade på flaskorna var så fina.

Och så har jag ett nytt favorithak nära Centralen, Luzette är ju en storfavorit sen länge men undrar om inte de halkat ner på en andraplats nu? Av en slump så har jag hittat ett ställe där maten och drinkarna är fantastiska, trots att stället har en blygsam framtoning.

Här på Vasagatan, precis vid Centralen, hittar ni mitt nya vattenhål när jag väntar på tåg.

Det är liksom absolut inget fel på stället, det är inte sunkigt eller så, men det är den typ av ställe där de gör reklam för en shot Jägermeister till ölen. Och då förväntar åtminstone inte jag mig det här:

En Old Don Julio! Den innehåller Peychaud bitters, agavesirap, kanel, apelsinskal – och tequila förstås. Underbart god.

Och så har de väldigt fina tapas. Jag slog till på räkor, oxfiléspett med chimichurri och quesadillas och var väldigt nöjd när det var dags att kliva på tåget..!

Resan hem var odramatisk jämfört med resan upp, men givetvis skulle ju något strula. Lokföraren lät helt uppgiven när han meddelade oss att det skulle bli en skakig resa, och han varnade oss för att gå i tåget bärandes heta drycker.

Men..! Tåget gick i tid åt bägge hållen! Ingen försening! Så på det stora hela så får man väl säga att min utflykt var en smash hit. /K

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *