Mys-katt och Midsommar hemma hos Maria och Johan

Hej på er, på midsommardagen vaknade jag och Wincent till att den här krabaten ville krypa ner mellan oss i sängen:

Och eftersom vi inte har några husdjur så förstår ni att Midsommarafton spenderades på vift, närmare bestämt hemma hos våra vänner Maria och Johan!

De bor väldigt idylliskt ute på den småländska landsbygden, och när vädret är fint så tycker jag att den är svårslagen..!

Vi började med en sillunch som de hade preppat ute i trädgården.

Maria fixar med dukningen innan vi ska äta. Och deras pipranka är precis lika frodig och fin som vår!

Vi fick matjessill (min absoluta favorit, äter helst inte annan sill), ägg och nypotatis med brynt smör. Så jäkla gott!

Det var inget större lidande att äta upp det här..! Nubbe fick vi också till, och bröd med smör och Västerbottenost.

Wincent var precis lika nöjd som jag.

Vackra Maria! Och är du det minsta intresserad av något som innefattar garn – följ henne genast på instagram på @stitchnsoda

Min utsikt under lunchen!

Maria hade varit smart och slängt överbliven vattenmelon i frysen. Den plockade hon fram och använde för att svänga ihop goda drinkar.

Sen pratade vi och spelade sällskapsspel (inte min bästa vanligtvis men när vi spelade detta så skrattade jag stundvis så jag fick kramp i skrattmusklerna) och rätt som det var så var det dags att äta igen! Johan grillade med bravur:

Och nu var väl inte risken att vi skulle sitta i torre någon längre stund så stor, men det kändes ändå tryggt att Janne dök upp och gjorde GT’s till oss.

Väldigt god med bl a gurka och svartpeppar.

När det var dags att äta middag så hasade vi oss in i “växthuset” (Där magar växer, tänker jag?).

Vi fick en grillad köttbit, grillade grönsaker, sallad, potatis med smör, vitlök och parmesan och – bea naturligtvis.

Potatis alltså! För att citera Dolly Parton: “I never met a spud I didn’t like”

Jannes fru Ulrika var också med men hon fastnade tyvärr inte på bild. Det blir så ibland när jag försöker att inte hålla på och fippla för mycket med telefonen, alla kommer liksom inte med. Ulrika är en väldigt kompetent yogainstruktör och om du vill lyxa till det med ett kostnadsfritt utomhuspass söndagen 30/6 så hittar du all information på hennes sida “MediYoga Tolg” på Facebook. Rekommenderas!

Desserten var jag ansvarig för och jag hade marinerat jordgubbar i tequila, citronsaft och agavesirap. Man kan såklart använda vanligt socker istället för agave, men Wincent har ju diabetes och då är det betydligt bättre att söta med agave. Sen gifter sig just tequila och agavesirap väldigt väl smakmässigt, troligtvis eftersom även tequila är en produkt av agaveväxten.

Kaffe fick vi till, och jag hade tagit med både klassisk Carlshamns-punsch samt jordgubbslikör för den som ville ha avec.

Maria byggde sin så proffsigt i lager! I botten jordgubbar, sen glass, vispad grädde, brända mandlar och gräddboll på toppen, eller “bolle” som jag sa när jag var liten och fick glass med gräddboll i Danmark. Jag hade frusit gräddbollarna så att de var lite lagom sega, det tycker jag är gott.

Sen satt vi en god stund och pratade i goda vänners lag – möjligen min favoritsysselsättning här i livet.

Och när jag sover över hos någon pga en fest och man har så nära hem som vi har från Maria och Johan, så räknar jag absolut inte med någon flådig frukost. Får jag bara en kopp kaffe så är jag mer än nöjd! Men de är så gästfria och – möjligen lika matglada som jag och Wincent – så vi fick en riktigt god frukost innan vi åkte hem.

Närproducerade ägg och bacon och lite picklad rödlök på rostade ostmackan.

Stort tack till Maria och Johan för ett fantastiskt Midsommarfirande! Och stort tack till han däruppe för vädret, lite sol och värme gör under för humöret.

Vad tycker ni om mina blomsolglasögon? Fyndade i Las Vegas av alla ställen, jag tyckte att de passade bra till Midsommar.

Jag hoppas att ni också haft en fin Midsommar! /K

 

10 kommentarer

  1. Glajjerna är magnifika! Och Johan & Maria ett värdpar i världsklass. Vi fick ju t.o.m en customiserad dubbelsäng ❤️

  2. Tack ska ni ha. Så härlig dag med många obskyra skålar, skratt o god mat! Kramar i all mass

    1. Du kan nog testa brynt smör till vad som helst, haha! Har du testat potatischipsen med smak av brynt smör? Fabulösa..!

  3. Alltså, glajorna. Hujedamig så fräsiga. Visar jag syrran dem kommer hon behöva boka första bästa flyg för att skaffa sig ett par 😂

  4. Haha, exakt! Det är min och Sannas mening numera 😆
    Åh, saknar dig med vettu. Vi måste absolut ses, jobbar bara nästa vecka med sen styr vi upp något. Drinkar hos Sanna kanske? <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *