Mer Karlskrona, mer god mat och fler skratt

Hej på er, i skrivande stund håller jag på och packar inför nästa veckas jobb. Jag kommer att jobba i Kalmar ett par veckor framöver vilket ska bli jättespännande för i den butiken har jag aldrig jobbat förut! Men jag känner en del av personalen sedan tidigare och är därför helt säker på att jag kommer att få roligt.

Om ni undrar varför jag har samma jeansklänning på mig på alla foton numera så beror det helt enkelt på att den är min favorit just nu när det varit så varmt ute. Den är tillverkad i nåt konstigt material som fladdrar och fläktar så himla skönt, vore den inte slutsåld så hade jag länkat till den så att ni kunnat klicka hem egna!

I veckan som gick jobbade jag ju i Karlskrona, och jag lyckades pricka in en middag (till) i goda vänners lag innan det var dags att återvända till Växjö. Vi började med att dricka ett glas väldigt kall champagne hos Sanna på Aoptik (efter stängning givetvis) och det var otroligt gott och effektfullt efter en en lång och varm arbetsdag kan man säga..!

Guldkula, har ni druckit den? Sanna har bjudit på den förut, rekommenderas!

Det var ett rätt så fnissigt gäng som sedan gick och åt middag på Bette, en restaurang i centrala Karlskrona. Och shit vad jag skrattade under hela middagen, jag hade nästan kramp i kinderna när vi gick därifrån. Men alla i gänget är så snabba i repliken och driver hejdlöst med både sig själva och varandra på det där sättet man bara kan göra när man känt varandra i många år. Så härligt!

Sanna såklart! Det är inte så lätt att fota en grupp kompisar med öga för färg och form så att alla blir nöjda med resultaten… många foton kasserades i kvalitetskontrollen.
Jessica var också med, hon driver Specsavers i Karlskrona och är en klippa om man behöver bolla problem, arbetsrelaterade såväl som privata.
Pernilla hade tagit tåget från Eslöv, henne kommer ni att få se mer av i bloggen innan sommaren är slut…

Maten var väldigt god, vinerna hade lite svårt att konkurrera med champagnen vi just druckit men fördrinken var smask!

Akvavit, fläder, jordgubbe och citron.

Till förrätt åt jag tartar med pommes och vitlökskräm och till huvudrätt smörstekt uer med sparrispuré. Jag visste inte riktigt vad uer var när jag beställde in maten men jag gissade att det var en fisk och det var rätt, haha!

Dessert är ju inte riktigt min grej numera men de hade en variant med viol och det lät så spännande att jag inte kunde låta blir att prova.

Kolla så fin!

Och till min stora glädje så smakade den verkligen viol också, det var inte bara som det stod på menyn som jag upplever att det kan vara ibland med vissa smaker.

Var hittar man viol i mataffären om man vill göra en dessert eller drink med det hemma? Är det bland bakgrejerna? Nån som vet?

Helgerna går väldigt fort när man bor på hotell måndag till fredag, men den här helgen känns ändå stabil i meningen att jag hunnit med att få mycket gjort, men också vilat. Jag är inte supersocial just nu eftersom jag känner att jag liksom bara vill vara hemma när jag är ledig. Jag trivs utmärkt på alla olika hotell men jag har ju inte köpt ett hus och gift mig för att sova ensam på ett hotellrum om ni fattar vad jag menar.

I veckan som gick testade jag ett nytt hotell i Karlskrona, Hotell Conrad. Det var helt okej men lite varmt på rummet, har man AC hemma som vi så blir man såklart lite bortskämd. Men det var överkomligt så inget gnäll alls från min sida. Och kolla så mysigt med uteservering för den som ville äta frukost i det gröna!

De hade också en jättesöt liten fikastation utomhus med kaffe och kaka som hölls fräsch under de flesta av dygnets timmar.

Mysigt!

Nu har jag tränat ett riktigt långt och skönt pass, det kändes att kroppen blev glad av det. Jag håller hela tiden ett öga på pulsklockan och håller mig mellan 60-75% av maxpuls för att mitt stympade lymfsystem ska få de bästa förutsättningarna för att göra sitt jobb. Eftersom det inte är så jobbigt att befinna sig i den pulszonen så kan man nästan hålla på hur länge som helst, och idag hade jag ingen tid att passa och kunde hålla på tills jag helt enkelt tröttnade och ville göra något annat.

Ha en skön återstod av helgen så hörs vi i veckan! /K

 

6 kommentarer

  1. Älskar din härligt positiva inställning till det di tar dig för och möter i din vardag❤️ Njut av Kalmar.
    Kram

  2. Hej, jag halkade in på din blogg. Oj, vad trevligt du skriver. Kul att du delar med dig allt från vardag till fest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *