Familjen Brennander och livets glada dagar i Gdansk

Godmorgon! Idag vaknade jag i Gdansk av alla ställen! Jag och Wincent är här med Wincents syster Anna och hennes man Magnus. Vi ska vara här hela helgen och åker hem först på måndag.

Jag ska berätta varför jag är i Gdansk för första gången i mitt liv, det är helt tack vare familjen Brennander.

Åza, mamma och pappa Brennander.

Åza är ju en god vän till mig och när jag behandlades för min cancer så föreslog hennes föräldrar att jag och Wincent skulle åka till Gdansk en helg och bo i deras fina lägenhet som de har här. Bara sådär! Visst hade jag träffat föräldrarna en del, de hade köpt glasögon av mig och så, men jag tyckte ändå att det var så otroligt rörande att de tänkte på mig överhuvudtaget och liksom klurade på vad de skulle kunna göra för att muntra upp mig. Dock så var ju detta mitt i pandemin, jag var livrädd för att bli krasslig och tvingas senarelägga något i behandlingen osv och det blev aldrig någon resa till Gdansk. Sen blev pappa Brennander själv sjuk, också han i bröstcancer, och dog ifrån oss. Och mamma Brennander har blivit dement och känner inte längre igen mig när jag träffar henne. Och det låter kanske lite ännavänt men på sätt och vis så gör jag den här resan inte bara för mig utan för dem också, eftersom jag vet hur nöjda de hade varit med att vi är här och har jätteroligt.

Och roligt har vi! Det här är utsikten från lägenheten:

Lägenheten ligger i Gamla stan, med massor av restauranger på långa rader. Och det funkar för oss, vi är alla matglada och gillar att prova nya saker, kolla kommande blogginlägg så ska ni få se en massa härliga matbilder.

Lägenheten är mysig och så jävla ren. Jag tror inte att vi måste dricksa städerskan men jag har redan bestämt mig för att jag vill göra det. Jag är inte så känslig med att det måste vara väldigt rent men visst är det trevligt att gå och lägga sig i ett rum där allt är rent och luktar fräscht.

Det första vi gjorde var att öppna fönstren och beundra utsikten. Vädret är strålande och förhoppningsvis kommer det att vara det hela helgen.
Kolla takhöjden! Alla fönster i lägenheten är gigantiska, så fint.
Anna och Wincent.
Köket! Vi kommer nog inte att laga nån mat men det är fullt utrustat och en minibar är preppad i kylen. Bara att ersätta med samma eller lämna pengar om man tar något.

Nu är det dags för mig att hoppa in i den här duschen och göra mig redo inför dagen. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men jag är säker på att det kommer att bli nåt kul i sann Brennander-anda. Vi hörs /K

 

 

 

9 kommentarer

  1. Vad trevligt du berättar om platsen och lägenheten. Blir riktigt sugen men jag åker inte båt eller flyger. Skulle kunna ta vägen via broarna i Danmark och tvärs genom Tyskland och sen in i Polen, hi,hi

    1. Klart att du skulle kunna! När man hyr lägenheten så ingår tillstånd att få ta med bilen in i Gamla stan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *